Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 8
 İndirme 5
Covid-19 Salgın Dönemi G7 Ülkeleri ve Türkiye’nin Ekonomik Performans Sıralaması ve Karşılaştırılması
2022
Dergi:  
Yalova Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, G7’ye dahil ülkelerin ve Türkiye’nin seçilen ekonomik göstergelerde ekonomik performanslarının 2019 yılı ikinci çeyrek ve 2020 yılı 2. çeyreğini ayrı ayrı, TOPSIS yöntemiyle sıralanmasını, elde edilen sonuçların karşılaştırılmasını ve COVID 19 salgını açısından incelenmesini amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda kullanılan ekonomik göstergeler, Cari İşlemler Dengesi/Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Oranı, Enflasyon Oranı, İşsizlik Oranı ve Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’dır. Ekonomik göstergelerin ağırlıkları eşit tutulmuştur. Elde edilen bulgulara göre, 2019 yılı 2. çeyreğinde en yüksek ekonomik performansı, Japonya göstermiştir. 2020 yılı 2. çeyreğinde ise en yüksek ekonomik performansı, Almanya göstermiştir. Türkiye, her iki çeyrekte de enflasyon ve işsizlik oranlarında en kötü performans gösteren ülke durumundadır.

Anahtar Kelimeler:

Economic Performance Ranking and Comparison Of Turkey and G7 Countries During The Covid-19 Outbreak
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, COVID-19 outbreaks during the G7 to include countries and Turkey in 2019 Q2 and 2020 Q2 has handled separately, aims ranking of economic performance with the help of selected TOPSIS method with economic indicators and the comparison of the results obtained. The economic indicators used for this purpose are Current Account Balance / GDP Ratio, Inflation Ratio, Unemployment Ratio and GDP. The weights of economic indicators are kept equal. According to the findings, Japan showed the highest economic performance in the second quarter of 2019. Germany showed the highest economic performance in the second quarter of 2020. Turkey, in both quarters is the country with the worst performance in the inflation and unemployment rates.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Yalova Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 293
Atıf : 1.813
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini