Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 517
 İndirme 65
 Sesli Dinleme 3
LORD CURZON’UN YAKIN DOĞU KONFERANSI HAKKINDA İNGİLTERE LORDLAR KAMARASI’NDA YAPTIĞI KONUŞMA
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

19. Yüzyıl ile birlikte emperyalist devletler Osmanlı İmparatorluğu’nu paylaşmak için büyük bir mücadele içerisine girmişlerdir. Osmanlı İmparatorluğu’nun Birinci Dünya Savaşı’na Almanya’nın yanında girmesi İngiltere, Fransa ve Rusya için önemli bir fırsat olmuştur. Bu üç devlet gizli antlaşmalarla Osmanlı topraklarını aralarında bölüşmüşler ve bu paylaşıma daha sonra İtalya’da katılmıştır. Birinci Dünya Savaşı, Osmanlı İmparatorluğu’na büyük bir yıkım getirmiş ve mağlubiyetle noktalanmıştır. Bunun üzerine İtilaf Devletleri, Osmanlı topraklarını paylaşım planlarını hayata geçirmeye başlamışlardır. Paris Barış Konferansı’nda paylaşım planları yeniden gözden geçirilmiştir. Ancak konferansta Osmanlı topraklarını paylaşma konusunda bir anlaşmaya varılamamıştır. Londra ve San Remo’da yapılan konferanslar sonrasında uzlaşma sağlanmış ve Sevr Barış Antlaşması hazırlanmıştır. İngiltere Sevr Antlaşması’nın şekillenmesinde en etkili olan devlettir. Yine İngiltere’nin isteğiyle Yunanistan Sevr Antlaşması’nı Türklere zorla kabul ettirmek için harekete geçmiştir. Sevr Antlaşması, İngiltere Parlamentosu’nda zaman zaman bazı çeşitli tartışmalara yol açmıştır. Milli Mücadele’nin ortaya çıkması, barış yapılabilmesi için yeni konferanslar toplanmasına neden olmuştur. Böyle durumlarda Sevr Antlaşması İngiltere’de gündemi meşgul etmeye devam etmiştir. Büyük Taarruz öncesinde yapılan görüşmeler sonrasında Lordlar Kamarası’nda Dışişleri Bakanı Lord Curzon eleştirilen antlaşmayı savunmak zorunda kalmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 22
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research