Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 72
 İndirme 35
 Sesli Dinleme 1
TÜRKİYE’DE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ, UYGULAMALARI, TARİHİ VE YILLARA GÖRE KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ ÖĞRENCİ SAYILARI
2021
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Kaynaştırma eğitiminin temel amacı özel ilgi gerektiren öğrenci ya da çocukların akranlarıyla beraber eğitim görmesine imkân sağlamaktır. Kaynaştırma eğitimi, özel gereksinime ihtiyaç duyan bireyleri toplumdan ayırmadan, ayrıştırmadan ve çocukların birbirini dışlamadan birbirini olduğu gibi kabul etmeleri açısından oldukça önemlidir. Böylece çocuklar yaşıtlarıyla paylaşımda bulunmanın yanı sıra konuşma, öğrenme ve benzeri pek çok temel beceri ile birlikte hedeflenen kazanımları yapmış olur. Kaynaştırma eğitimi ile özel gereksinimli öğrenciler için fırsat eşitliği sağlanmış olacaktır. Bu çalışmamızda kaynaştırma eğitiminin tanımı, uygulamaları, önemi, tarihçesi ve ülkemizde kaynaştırma eğitimi gören son on sekiz yılın ilköğretim (Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul) ile Ortaöğretim (Lise) öğrenci sayılarına değinilmiştir. Ayrıca kaynaştırma eğitiminin temelini oluşturan destek eğitim odası ile bireysel eğitim programına da yer verilmiştir. Özel gereksinimli öğrencilerin tanımına yer verilerek, özel gereksinimli öğrencilerin kimler olduğuna da değinilmiştir. Bu çalışmada, Türkiye’de Cumhuriyet Dönemi’nden günümüze kaynaştırma eğitiminin değerlendirilmesi de amaçlanmış olup; yazılı, basılı ve görsel kaynakların incelenmesini gerektirdiğinden yöntem olarak doküman analizi kullanılmıştır. Verilerin analiz işlemi veri analiz tekniklerinden olan betimsel analizin kullanılmasıyla yapılmıştır. Ayrıca sonuç bölümünde ülkemizdeki kaynaştırma eğitiminin durumuna kısaca değinilmiştir. Bu çalışmanın kaynaştırma eğitimi hakkında okul yöneticileri, öğretmenler ve aileler için bilgilendirici bir çalışma olması amaçlanarak hazırlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 1.839
Journal of Social and Humanities Sciences Research