User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 28
 Views 30
 Downloands 7
Kırsal Turizmde; Girişimcilik ve Örgütlenme
2012
Journal:  
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Author:  
Abstract:

Türkiye’de yöresel zenginliği bulunan kırsal destinasyonlar sayıca fazla olduğu halde kırsal turizm yaygınlaşmış bir olgu değildir.Kırsal peyzaj değeri yüksek, yerel kültür özelliklerinin korunduğu, özgün yöresel ürünlere sahip kırsal yerleşimlerin, bir yandan tarımsal faaliyetler sürdürülürken aynı zamanda turizm amaçlı değerlendirilmesi, kırsal kesimde istihdam imkânlarını artıracaktır.Türkiye’de artan kentleşme ile birlikte kırsal yörelerin rekreasyon alanları olarak cazibesi artmakta ve kentli nüfusun kırsalda gerçekleştirebileceği faaliyetler çeşitlenmektedir. Ülkemizin tarım potansiyeli ve gelişen doğal yaşam sağlıklı beslenme bilinci dikkate alındığında, çiftlik turizmi faaliyetleri hem işletmeler hem de tüketiciler açısından zengin fırsatlar sunmaktadır.Ülkemizde kırsal turizm, eko turizm ve çiftlik turizmi işi ile uğraşanlar genellikle bireysel çalışmalar yapmaktadır. Bu nedenle tanıtım, pazarlama ve alt yapı destekleri ve finansman ihtiyaçlarının karşılanmasında güçlükler yaşanmaktadır. Örgütlenme yetersiz olduğundan lobicilik de yapılamamaktadır.Bölgemizde tarım ve hayvancılık yapılan köylerin doğal güzellikleri, tarihi özellikleri, kültürü ve kırsal yaşamı değerlendirildiğinde yerli ve yabancı turistler için çekici özelliklere sahiptir. Bu potansiyeli kullanmasını öğrenen girişimciler turizmin lokomotif bir sektör olarak bölgeyi kalkındıracak bir duruma gelmesini sağlayacaktır.Öncelikle yerelde örgütlenme yapılırken, en küçük yerleşim birimi olan köyde çiftçilerin muhtarın ve şehirdeki kamu kurumlarında çalışanların ve turizm sektöründe çalışan uzmanların da içinde olduğu gönüllü sivil toplum kuruluşu kurulmalıdır.Uygun yörelerde kırsal turizm potansiyelinin belirlenmesi, kırsal turizmin öncelikli olarak uygulanacağı pilot bölgelerin ve yerleşmelerin seçilmesi ile çalışmalara başlanabilir. Seçilen bölgenin envanter çalışmaları tamamlandıktan sonra kamu, meslek odaları, yerel yönetimler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle eylem planı hazırlanmalıdır.Derneğimiz; Kırsal Turizm Girişimciliğinin geliştirilmesi için Üniversitelerimizden ve Avrupa Birliği projeleri ile yurt dışından bilgi desteği alarak, kırsal turizm stratejisi oluşturarak, kırsal yerleşimlerde ev pansiyonculuğunun ve çiftlik turizmi alt yapısının geliştirilmesi konularında eğitimler yapmakta olup girişimcilerin tanıtımının yapılması konusunda fuarlarda stand açılması, yazılı ve görsel basın ile iletişim kurarak kırsal turizm sektörünün geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapmaktadır

Keywords:

Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 635
Cite : 8.439
2023 Impact : 0.333
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi