Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 26
 İndirme 3
Hz. Şuayb Kıssasının Ahlak İlkeleri Açısından Analizi
2021
Dergi:  
BEÜ İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz Hz. Şuayb’ın soyu Hz. İbrahim’e dayanır. Hz. Şuayb Medyen ve Eyke halkına gönderilmiş bir peygamberdir. Kur’an kıssaları farklı özellikleriyle Kur’an’ın farklı yerlerinde anlatılır. Hz. Şuayb kıssası da Kur’an’ın farklı surelerinde farklı yönleriyle anlatılmıştır. Kaynaklarda Medyen halkının gayri ahlaki davranışları sebebiyle şiddetli bir ateş ile helak oldukları bildirilir. Hz. Şuayb kıssası ahlak ilkeleri açısından çok önemli mesajlar içerir. Hz. Şuayb kıssasında dikkat çeken en belirgin gayri ahlaki özellikler Medyen halkının ölçü ve tartıda hile yapmaları ve yol kesmeleridir. Bu tür gayri ahlaki uygulamalarla insanların mallarını haksız yere ellerinden aldıkları ayetlerden anlaşılmaktadır. Hz. Şuayb bu tür yanlış uygulamalara karşı çıkmıştır. Hz. Şuayb’ın Hz. Musa’yı çoban tutması bağlamında güven ve iş ahlakı konusu bu kıssada öne çıkan konulardandır. Hz. Şuayb’ın kavmini hakka daveti ve ileri gelenlerin onları engellemeye çalışmaları bu kıssada dikkati çeken önemli konulardır. Hz. Şuayb’ın kavmini davet yöntemi, davet yönteminde insanın fıtratının dikkate alınmasının önemini ortaya koyar. İnsan iyi ve kötüye meyyal olarak yaratılmıştır. İnsanların iman etmemelerinin en önemli sebeplerinden biri olarak nefsani duygulardır. İnsanların ahlak ilkelerini önemsiz saymalarının yanlışa yönelmelerinde önemli bir rolü vardır. Güzel ahlakı tavsiye etmede öncelikle yaşayarak öncü olmak gerekir. İnsanın hata yapabileceği fakat hatada ısrar etmeyip tövbe ederek yanlıştan vaz geçmesi ahlak ilkelerinin uygulanabilirliği açısından önemlidir.

Anahtar Kelimeler:

Hz. Şuayb Kıssasının Ahlak İlkeleri Açısından Analizi
2021
Yazar:  
Özet:

The HZ. The Hs of Shayb. It stands for Abraham. by Hz. He is a Prophet who was sent to the people of Medyan and Eyke. The Qur’an is described in different verses of the Qur’an. by Hz. The Qur’an has been revealed in various verses of the Quran. The source reports that the people of Medyan were destroyed by a violent fire due to their unmoral behavior. by Hz. The Shayb brief contains very important messages from the point of view of the moral principles. by Hz. The most obvious non-moral characteristics that attract attention in the Shuayb section are the measurement and discourse of the Medyan people. This kind of unmoral practice is understood by the signs that people unfairly take their property from their hands. by Hz. She has opposed this type of misconduct. by Hz. The HZ of Shuayb. Moses is the one who gives righteousness, and the one who gives righteousness, and the one who gives righteousness. by Hz. The people of Shuayb are invited to the righteousness and the efforts of the advanced to prevent them are important issues that take into account in this short. by Hz. The method of prayer to the people of Shuayb reveals the importance of taking into account the fate of man in the method of prayer. The human being is created in good and evil. One of the most important reasons people don’t believe is psychological emotions. The fact that people consider their moral principles irrelevant is an important role in misleading them. To advise good morality first of all, you need to be the leader of living. The fact that a person can make a mistake but does not insist on a mistake and repent to the mistake is important in terms of the applicability of the moral principles.

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
BEÜ İlahiyat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 199
Atıf : 346
2023 Impact/Etki : 0.116
BEÜ İlahiyat Fakültesi Dergisi