Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 11
SOSYAL BİLGİLER EĞİTİMİ ÖĞRETMEN ADAYLARININ SOSYAL MESAFE KAVRAMINA İLİŞKİN SAHİP OLDUKLARI METAFORLAR
2021
Dergi:  
Educational Academic Research
Yazar:  
Özet:

Toplumlar tarihin belirli dönemlerinde pandemik salgınlara maruz kalmışlardır. Bu salgınlara karşı önlemler alıp, yaşamlarını devam ettirebilmişlerdir. Günümüzde salgınlar küresel köyün sakinlerini tehdit etmeye devam etmektedir. İnsanlar Kovid-19 salgınıyla birlikte normal yaşam şartlarını geride bırakmışlardır. Sosyal mesafe, maske ve hijyen şeklinde özetlenen tedbirleri alıp, yeni yaşam koşulları oluşturmuşlardır. Kovid-19, sosyal hayattan eğitim hayatına kadar pek çok alanı etkilediği görülmektedir. Bu çalışmanın amacı sosyal bilgiler eğitimi anabilim dalında öğrenim gören öğretmen adaylarının “sosyal mesafe” kavramına yönelik algılarını ortaya koymaktır. Araştırma nitel yöntemlerden olgubilim deseni kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Çalışma grubu Bayburt Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı’nda 2019-2020 akademik yılında öğrenim gören 126 katılımcıdan oluşmaktadır. Katılımcıların “sosyal mesafe” kavramına yönelik algıları yarı yapılandırılmış görüşme formuyla toplanmıştır. Katılımcılardan elde edilen veriler içerik analizi ile çözümlenmiştir. Katılımcıların sosyal mesafe kavramına ilişkin toplam 81 geçerli metafor ürettikleri görülmüştür. Bu metaforlar 5 farklı kategori altında toplanmıştır. Çalışma sonucunda katılımcıların sosyal mesafe kavramının sözlük anlamları olumsuz olmasına rağmen genel olarak olumlu anlamda ifade ettikleri görülmüştür. Sosyal mesafe kavramını daha çok koruyucu, umut ve tedavi edici olarak gördükleri belirlenmiştir. Yine katılımcıların sosyal mesafe kavramını sözlük anlamında olduğu gibi olumsuzluğu çağrıştıran umutsuzluğun ve çaresizliğin algısı olarak ifade ettikleri sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Social Information Education Teachers' Candidates' Relationship with Social Misafe
2021
Yazar:  
Özet:

People have been exposed to pandemic epidemics in certain periods of history. They were able to take measures against these epidemics and continue their lives. Today, the epidemic continues to threaten the residents of the global village. People have left their normal life conditions behind with the Covid-19 epidemic. They have taken summarized measures in the form of social distance, masks and hygiene and created new conditions of life. Kovid-19, is seen to affect many areas, from social life to educational life. The aim of this study is to reveal the perceptions of teachers candidates studying in the field of social information education to the concept of "social distance". The research was conducted using the methods of quality. The work group consists of 126 participants who studied in the 2019-2020 academic year at the Bayburt Education Faculty Social Information Education Anabolic Department. Participants' perceptions of the concept of "social distance" were gathered through a semi-structured conversation form. The data obtained from the participants was analyzed by content analysis. The participants have produced a total of 81 current metaphors about the concept of social distance. These metaphors are collected in 5 different categories. The study found that the participants expressed the concept of social distance in a general positive sense, although the vocabulary meanings are negative. The concept of social distance has been defined as more protective, hopeful and healing. Again, the conclusion was that participants expressed the concept of social distance as a perception of disappointment and disappointment that calls negative as in the vocabulary sense.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Educational Academic Research

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 456
Atıf : 4.009
Educational Academic Research