User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 11
 Downloands 10
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMEN ADAYLARININ COĞRAFYA KADERDİR KAVRAMINA İLİŞKİN ALGILARI: BİR OLGUBİLİM ARAŞTIRMASI
2022
Journal:  
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Author:  
Abstract:

Toplumlar tarihsel olarak belirli bir coğrafya üzerinde yaşamlarını sürdürmüşler ve bu coğrafyada kendi egemenliklerini oluşturmuşlardır. Toplumlar bu coğrafyanın özelliklerinden etkilendikleri gibi coğrafyayı da etkilemişlerdir. Bu karşılıklı etkileşimi ifade eden çeşitli kavramlar kullanmışlardır. Coğrafya kaderdir kavramı da bunlardan biridir. Bu çalışmanın amacı sosyal bilgiler eğitimi anabilim dalında öğrenim gören öğretmen adaylarının “coğrafya kaderdir” kavramına yönelik algılarını ortaya koymaktır. Araştırma nitel araştırma desenlerinden biri olan olgubilim deseni kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Çalışma grubu Bayburt Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı’nda 2020-2021 akademik yılında öğrenim gören 147 öğretmen adayından oluşmaktadır. Öğretmen adaylarına “coğrafya kaderdir” kavramına yönelik algıları yarı yapılandırılmış görüşme formuyla toplanmıştır. Katılımcılardan elde edilen veriler içerik analizi ile çözümlenmiştir. Katılımcıların coğrafya kaderdir kavramına ilişkin toplam 75 geçerli metafor ürettikleri görülmüştür. Bu metaforlar 6 farklı kategori altında toplanmıştır. Çalışma sonucunda katılımcıların daha çok toplumsal ilişkileri ifade insan, aile, anne-baba, memleket ve kimlik gibi kavramlar ile ilişkilendirdikleri belirlenmiştir

Keywords:

null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi

Field :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Filoloji; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 581
Cite : 3.958
2023 Impact : 0.358
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi