Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 102
 İndirme 30
DEĞİŞEN TOPLUMDA BOŞANMIŞ AİLELER VE PROBLEMLERİ-Kırıkkale İli Kadın Örnekleri İle-
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Aile, hemen hemen bütün toplumlarda var olmuş ve önemli fonksiyonlar yerine getirmiş, en önemli kurumlardan birisi olarak kabul edilmektedir. Farklı toplumlarda ve farklı zamanlarda değişimler yaşayan aile kurumu özellikle toplumsal yapıdaki değişimlerden önemli oranda etkilenmektedir. Geçmişin cemaat toplumunda geniş aile hayatı yaşayan insanlar, günümüz bireysel toplumlarında çekirdek aile yapısını daha fazla tercih eder olmuştur. Hatta toplumdaki bireyselleşme o derece artmıştır ki bu dönemde bekar kalma, tek ebeveynli aileler, birlikte yaşama, vb. gibi yeni aile şekilleri ortaya çıkmaya başlamıştır. Ailedeki bu değişim, yaşanan dünyanın bir zorunluluğu olsa da avantaj ve dez avantajları da beraberinde getirmiştir. Küçülen aile şekillerinde kadın ve erkek daha fazla yalnız kalmak ve sorumluluk almak zorunda kalmaktadır. Çocukların sosyalleşmelerinde birincil ilişkiler yerini ikincil ilişkilere bırakmaktadır. Bu da hem eşlerin hem de çocukların duygusal boşluk yaşamasında etkili olmuştur. Bu çalışmada parçalanmış ailelerin yaşamış oldukları sorunları ortaya koyabilmek için öncelikle teorik bir altyapı oluşturulmuştur. Kırıkkale ilinde yaşayan ve parçalanmış ailelere mensup olan 34 kadın ile yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılarak, alan bilgisi elde edilmeye çalışılmıştır. Görüşmeler sırasında kadınlara, parçalanmış ailelerin ve bireylerinin yaşamış olduğu sıkıntılar hakkında sorular sorularak bu konudaki görüşleri ortaya konulmak istenmiştir. Görüşmelerden elde edilen veriler teorik çerçeve ışığında değerlendirilerek parçalanmış ailelerde yaşayan bireylerin sorunları sosyolojik bir bakış açısı ile ortaya konulmaya çalışılacaktır. Bu çalışmadan elde edilen veriler ışığında parçalanmış ailelerin sıkıntılarına dikkat çekilerek, çözüm önerileri sunulması hedeflenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.554
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)