Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 80
 İndirme 32
DİJİTAL ÇAĞDA BİLGİ EDİNME VE BAŞVURU HAKKI; E- DEVLET VE SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN YAPILAN BAŞVURULARIN KAMU ÇALIŞANLARI AÇISINDAN DEĞERLENDİRMESİ
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Devletin ve vatandaşların karşılıklı olarak görev ve sorumluluklarının, elektronik ortamda zaman ve mekandan bağımsız, kesintisiz ve güvenli olarak yürütülmesi olarak tanımlanan ve de anayasal bir hak olan bilgi edinme ve dilekçe hakkının e-devlet alanında da uygulamaları mevcuttur. Bu çalışma, bahsedilen haklar kapsamında BİMER(Başbakanlık İletişim Merkezi, BİMER, sistemi Temmuz 2018 yılı döneminde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçiş süreci çerçevesinde kapatılmıştır.) CİMER(Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) ve Sosyal Medya (Facebook, Twitter) gibi uygulamalar üzerinden yapılan şikâyetlerin kamu çalışanların motivasyonuna ve iş yapma etkinlik ve verimliliğine olan etkisine ilişkin çalışanların görüşlerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Dijital çağa eleştirel bir bakış olarak ele alınacak bu araştırma, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi çalışanları örneklem seçilerek betimsel nitel bütüncül çoklu durum deseninde tasarlanmıştır. Veriler nitel araştırma veri toplama tekniklerinden biri olan yarı-yapılandırılmış görüşme formu ve ses kayıt cihazı kullanılarak elde edilmiştir. Örneklem, 6 sorudan oluşan form üniversitede son 1 yıl içinde şikâyet edilmiş çalışanlar arasından seçilen 10 kişi ve bahse konu yöntemler ile şikâyet edilmemiş 10 kişi şeklinde seçilmiştir. Çalışma sonucunda BİMER ve CİMER ile sosyal medya uygulamalarının bilgi edinme ve devlete başvuru hakkı noktasında önemli kazanımlar ortaya koysa da kamu çalışanlarının motivasyonu üzerine olumlu etki yapmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Son olarak önemli bir kazanım olan bu sistemin revize edilmesi gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.554
2023 Impact/Etki : 0.028
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)