Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 112
 İndirme 53
Tüketicilerin Çevrimiçi Şikâyet Kanallarını Kullanımına Yönelik Davranışlarının: Teknoloji Kabul Modeli ve Planlı Davranış Teorisi Bütünleşik Modeli Bakış Açısı ile İncelenmesi
2017
Dergi:  
PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, kamu hizmetlerini kullanan tüketicilerin Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) çevrimiçi şikâyet kanalını kullanımını etkileyen faktörler planlı davranış teorisi (PDT) ve teknoloji kabul modeli (TKM) kullanılarak oluşturulan bütünleşik model ile nicel olarak incelenmiştir. Araştırmada kullanılan birincil veriler Uşak Üniversitesi personel ve öğrencileri ile gerçekleştirilen yüz yüze anket yöntemi ile elde edilmiştir. Oluşturulan bütünleşik modelin analizinde yapısal eşitlik modellemesi kullanılmıştır. Araştırma modeli çerçevesinde, algılanan kullanım kolaylığının, algılanan fayda ve tutum üzerine olan etkisi; algılanan faydanın, tutum ve niyet üzerindeki etkisi, bununla birlikte tutumun, niyet üzerindeki etkisi TKM çerçevesinde ele alınmış diğer taraftan algılanan davranışsal kontrol ve sübjektif normun niyet üzerindeki etkisi PDT çerçevesinde ele alınmış olup her iki model, tek bir bütünleşik yapısal model üzerinde incelenmiştir. Elde edilen sonuçlara göre BİMER i kullanma niyetini etkileyen faktörler etki derecelerine göre sübjektif norm, tutum, algılanan davranışsal kontrol ve algılanan fayda olarak sıralandığı görülmüştür. Bununla birlikte sonuçlar araştırma modelinde sınanan hipotezlerin desteklendiğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






PESA Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 217
Atıf : 762
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini