Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 38
 İndirme 21
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLERİNİN PERSPEKTİFİNDEN YÜRÜTÜCÜ BİLİŞ STRATEJİSİNİN ÖĞRENCİLERİN ANLAMLANDIRMA DÜZEYLERİNE ETKİSİ
2019
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Öğrenmeyi öğrenme şeklinde kısaca tanımını yapabileceğimiz yürütücü biliş stratejisi, salt bilgi barındırmadığı söylenebilir. Çünkü bu strateji, bilgiden ve ezberden öte bunların nasıl daha etkin bir şekilde öğrenilmesi gerektiğini vurgular. Nitekim her öğrencinin kendine özgü bir öğrenme stilinin olduğunu söylemek mümkündür. Bu bağlamda, anlamlı öğrenmelerin oluşabilmesi ve öğrencilerin genel olarak anlamlandırma düzeylerinin artması için takip etmesi gereken yürütücü biliş stratejisinin, eğitimde büyük önem taşıdığını ifade edebiliriz. Dolayısıyla sosyal bilgiler eğitiminde de yürütücü biliş stratejisinin, öğrencilerin öğrenmelerini kolaylaştırması bakımından kritik bir önem taşıdığı söylenebilir. Bu araştırmanın amacı ise, sosyal bilgiler öğretmenlerinin görüşleri doğrultusunda, yürütücü biliş stratejisi ve öğrencilerin anlamlandırma düzeyine ilişkin görüşlerinin belirlenmesidir. Araştırma grubunu, Malatya ilinde Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapmakta olan 30 sosyal bilgiler öğretmeni oluşturmaktadır. Öğretmenlerinin yürütücü biliş stratejisinin öğrencilerin anlamlandırma düzeyine etkileri görüşme yöntemi aracılığıyla elde edilmiştir. Elde edilen veriler, nitel veri analizi tekniğinden yararlanarak çözümlenmiştir. Sonuç olarak öğretmenlere göre, yürütücü biliş stratejisi öğrencilerin güçlü ve zayıf yönlerini bilmelerine yardımcı olduğunu, yürütücü biliş stratejisi öğrencilerin kendileri hakkında etkin ve doğru kararlar almalarını kolaylaştırdığını, öğrencilerin bu strateji sayesinde akademik başarılarının en üst seviyede olmalarını sağladığını ve bu stratejisi öğrencilerin etkin öğrenmeler gerçekleştirmesine sebep olduğunu vurgulamışlardır. Bu araştırma doğrultusunda elde edilen bulgular ışığında birtakım önerilere yer verilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of the educational strategy from the perspectives of the teachers on the level of understanding of students
2019
Yazar:  
Özet:

The implementing cognitive strategy, which we can briefly define in the form of learning, can be said that it does not contain simple information. Because this strategy emphasizes how more effectively they should be learned beyond knowledge and memory. In fact, it is possible to say that each student has a unique learning style. In this context, we can express that the implementing cognitive strategy that students should pursue for the formation of meaningful learning and the increase in their overall level of understanding is of great importance in education. Therefore, in social information education, it can also be said that the implementing cognitive strategy has a critical importance in terms of facilitating students to learn. The purpose of this research is to determine the views of the teachers of social information, the executive cognitive strategy and the level of understanding of the students. The research group consists of 30 social information teachers working within the Ministry of National Education in the province of Malta. The impact of the teachers’ executive cognitive strategy on the level of understanding of students is achieved through the discussion method. The obtained data is processed using the quality data analysis technique. As a result, according to the teachers, the Executive Information Strategy helps students know their strengths and weaknesses, the Executive Information Strategy makes it easier for students to make effective and correct decisions about themselves, the student’s academic achievements are made at the highest level through this strategy, and this strategy leads students to realize effective learning. In the light of the findings obtained by this research, a number of recommendations have been presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.150
2023 Impact/Etki : 0.187
Turkish Studies Educational Sciences