Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 31
 Görüntüleme 247
 İndirme 79
 Sesli Dinleme 1
Sosyal Bi̇lgi̇ler Ogretmenleri̇ni̇n Sinif Disi Okul Ortamlarina İli̇ski̇n Gorusleri̇
2015
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Sınıf dışı öğrenme, öğrencilerin içinde yaşadıkları toplumu, doğayı ve dünyayı anlamlandırmaları için onlara so¬mut deneyimler yaşama olanağı sunan bir yaklaşımdır. Genellikle çevre eğitimi kapsamında yararlanılan sınıf dışı öğrenme etkinlikleri öğrencileri demokratik toplumun etkin bir üyesi olarak yetiştirmeyi amaçlayan sosyal bilgiler dersi için önemlidir. Bu çalışmanın amacı, sosyal bilgiler dersinde sınıf dışı öğrenme ortamlarına yönelik sosyal bilgiler öğretmenle¬rinin görüşlerinin belirlenmesidir. Nitel araştırma yaklaşımına dayalı olarak desenlenen araştırmaya Kastamonu ili merkez ilçesindeki okullarda görev yapan 38 sosyal bilgiler öğretmeni katılmıştır. Araştırma verileri, yarı-yapılandırılmış görüşmeler yoluyla toplanmış ve betimsel analiz yoluyla çözümlenmiştir. Araştırma bulguları sosyal bilgiler öğretmenlerinin, eğitim ve öğretim için yararlanılabilecek sınıf dışı okul ortamları kapsamında en çok müzeleri, tarihi mekânları, doğal alanları ve sivil toplum kuruluşlarını dile getirdiklerini göstermiştir. Sosyal bilgiler öğretmenleri, sınıf dışı okul ortamlarının sosyal bilgiler öğretimine olumlu katkı sağlayabileceğini belirtmişlerdir. Öğretmenler bu ortamların, yaparak yaşayarak öğrenmelere olanak sunduğunu, öğrencilerde etkili öğrenmeler sağladığını ve bilgiyi somutlaştırdığı belirtmişlerdir. Öğretmenler ders saatlerinin azlığı, maddi yetersizlikler, prosedürün fazlalığı ve müfredatın yoğunluğunu sınıf dışı okul ortamlarının kullanımını engelleyen en önemli sorunlar olduğunu düşünmektedir. Sosyal bilgiler öğretmenleri sınıf dışı okul ortamlarının sosyal bilgiler öğretiminde etkili bir biçimde kullanılabilmesine yönelik olarak ders saatlerinin arttırılmasını, Milli Eğitim Bakanlığının daha fazla finansal destek sağlamasını ve müfredat yoğunluğunun azaltılmasını öneri olarak sunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Social Sciences Teachers' Views On Out-of-classroom Environments
2015
Yazar:  
Özet:

Non-classroom learning is an approach that provides students with concrete experiences to make sense of the society, the nature and the world in which they dwell. Non-classroom learning activities generally used in environment education is of critical importance for social studies aiming at educating students as an active member of the society. The purpose of this study was to determine the views of social studies teachers on non-classroom environments in social studies. A total of 38 social studies teachers employed in schools located in the central district of Kastamonu participated in this study which was designed in qualitative research method. Data of the study was gathered through semi-structured interviews and analyzed via descriptive analysis. Results of the study revealed that social studies teachers most often mentioned about museums, historical places, natural areas, and nongovernmental institutions as non-classroom environments to be used for educational purposes. Social studies teachers pointed out that non-classroom environments may contribute well to teaching social studies. Teachers stated that these environments enabled learning through experience, fostered effective student learning and concretizing the knowledge. Participants teachers thought that the scarcity of classroom hours, financial difficulties, excessive amount of procedures, and intensity of curriculum were among the problems which prevented using non-classroom environments. Social studies teachers recommended that social studies classroom hours be increased and that Ministry of National Education give more financial support and that the density of the curriculum be decreased to make effective use of non-classroom environments in social studies teaching.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.296
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini