Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 67
 İndirme 22
PSİKOLOJİ, SOSYOLOJİ VE İSLAM TEOLOJİSİ PERSPEKTİFİNDEN NEOKLASİK İKTİSAT TEORİSİNE YÖNELTİLEN ELEŞTİRİLER
2019
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

İnsanların davranışlarını belirleyen faktör bazen akıl, bazen alışkanlıklar veya duygular, bazen sosyal ilişkiler veya normlar, bazen de inanç sistemleri olabilmektedir. Farklı sosyal bilim dallarında yapılan araştırmalar insanın iktisadi boyutundan daha önemli boyutları olduğunu da ortaya çıkarmaktadır. İnsanın psikolojik, sosyal veya manevi varlık boyutları en az iktisadi boyutu kadar önemlidir. İnsanın manevi boyutunun da ihmal edilmemesi gerekmektedir. Manevi boyut ihmal edildiğinde insanların derin anlam krizlerine yakalanabildikleri görülmektedir. Neoklasik İktisat Okulu insanları iktisadi insan olarak görerek tek bir boyuta indirgemiş, psikolojik, sosyolojik ve manevi boyutlarını ihmal etmiştir. Neoklasik İktisat Okulunun bu yaklaşımı büyük toplumsal, çevresel ve ahlaki sorunlara yol açmıştır. Son yıllarda diğer sosyal bilimlerdeki araştırmacılar Neoklasik İktisat Teorisine bu bağlamda isabetli eleştiriler yapmaktadır. Bir sosyal bilim dalından çok doğa bilimine benzemeye çalışan ekonomi biliminin yeniden insani ve ahlaki bir yaklaşım benimsemesi beklenmektedir. Bu bağlamda çalışmada psikolojinin, sosyolojinin ve İslam teolojisinin Neoklasik İktisat Okuluna yönelttiği eleştirilere ve geliştirdikleri yaklaşımlara değinilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Psychology, Sociology and Islamic Theology Perspective to Neoclassic Government Theory
2019
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The factor that determines people’s behavior can sometimes be mind, sometimes habits or emotions, sometimes social relationships or norms, sometimes beliefs. Research in different social sciences also reveals that human dimensions are more important than economic dimensions. The dimensions of a person’s psychological, social or spiritual being are as important as the economic dimensions are at least. The spiritual dimension of man should not be ignored. When the spiritual dimension is neglected, it is seen that people are caught in profound significance crises. The Neoclassical School of Economics has ignored its psychological, sociological and spiritual dimensions, by seeing people as economic people to one dimension. This approach of the Neoclassic School of Economics has led to major social, environmental and moral problems. In recent years, researchers in other social sciences have made accurate criticism of the Theory of Neoclassical Economy in this context. It is expected that economics science, which is trying to resemble a branch of social science to a nature science, will re-adopt a human and moral approach. In this context, the study referred to the criticisms and approaches they developed by psychology, sociology and Islamic theology to the Neoclassic School of Economics.

Anahtar Kelimeler:

Criticisms Which Are Made To Neoclassical Economic Theory From The Perspecti̇ve Of Psychology, Sociology and Islamic Theology
2019
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

The factors which determine human behaviour can be rationalism, sometimes it can be habits or sentiments, social relations or norms, and it can be sometimes belief systems. In different social sciences, important social researches are made which show that there are important dimensions of human beings than the economic one. Human beings’ psychological, sociological and spiritual dimensions are at least as valuable as economic dimension. When the spiritual dimension is disregarded, humanbeings are caught to a meaning crisis in their life. Neoclassical Economic Theory reduced human beings to only one dimension which is economic. This approach of Neoclassical School caused social, environmental and moral problems. Therefore Economics science should evolve to a more human and moral approach again. In this study, the criticisms which are made to Neoclassical Economic Theory from the perspective of psychology, sociology and Islamic Theology are being told.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.885
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal