Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 1.530
 İndirme 228
 Sesli Dinleme 5
TÜRKİYE’DEN ALMANYA’YA İŞÇİ GÖÇÜNÜN SOSYO-EKONOMİK SONUÇLARI
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa'da kalkınma politikaları uygulanırken işgücü sıkıntısı yaşanmış, merkez ülkeler diğer ülkelerden ucuz işgücü talebinde bulunmuştur. Aynı dönemde Türkiye de birçok ekonomik sorunlarla karşılaşmıştır. Bu sorunlardan biri döviz gelirinin yetersizliğidir. Diğer bir sorun ise işsizlik problemidir. Bu nedenle iki ülke 31 Ekim 1961 tarihinde karşılıklı kazanç sağlayacakları bir “misafir işçi” anlaşması imzalamıştır. Anlaşma hükümlerine göre binlerce Türk işçisi Almanya'ya göç etmiştir. Türkiye'nin bu göç politikası ile hedeflediği; işsizlik sorunundan kurtulmak, işçilerin geri dönümü ile kalifiye işgücüne sahip olmak, işçi dövizleri ile döviz açığını kapatmak ve sonuç olarak kalkınmasını hızlandırmaktır. Çalışmamızda yukarıda sebepleri belirtilen Almanya’ya gerçekleşen işçi göçünün ülkemizde beklenilen sosyo-ekonomik sonuçları doğurup doğurmadığı konusunda dönemin ekonomik göstergelerine dayalı bir durum analizi yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Socio-economical Results Of Labor Migration From Turkey To Germany
2017
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

After World War II, when development policies were implementing in Europe there was a labor shortage and central countries claimed cheap labor from other countries. In the same period, Turkey faced many economic problems too. One of these problems was that the foreign exchange income was insufficient. Another problem was the unemployment problem. For this reason, the two countries signed a "guest worker" agreement on October 31, 1961 to provide mutual benefits. According to the provisions of the agreement thousands of Turkish workers migrated to Germany. The purposes of Turkey by this migration policy were to decrease unemployment, have qualified labor after migrated labor turn back, close foreign exchange gap and consequently accelerate development of the country. In our study, a case study based on economical indicators of the period for whether the labor migration to Germany with the aforementioned reasons have provided the expected socio-economical results will be done.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.739
2023 Impact/Etki : 0.075
Asos Journal