Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 170
 İndirme 48
ARAPÇA ÖĞRETİMİNDE MÜZİĞİN ROLÜ VE DERS MATERYALİ OLARAK ŞARKI KULLANIMI
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Yabancı dil öğretiminde geleneksel metotlara alternatif olarak çağın gerektirdiği yenilikçi yaklaşımları kullanmak öğrencilerin ilgisini daha çok çekmektedir. Birden çok duyu organına hitap eden araçların yabancı dil öğretiminde kullanılması, hem öğrenimi hızlandırmakta hem de bilginin uzun süre kalıcı olmasını sağlamaktadır. Bu bağlamda görsel araçlara ek olarak işitsel araçların Arapça öğretiminde ders materyali olarak kullanılması dilin daha etkili öğrenilmesine katkı sunabilir. Son yıllarda anadili Arapça olmayanlar için dil öğretiminde müzikten yararlanılmaktadır. Bu makale, Arapçayı yabancı dil olarak öğrenenler için ders materyali olarak müziğin (şarkı, türkü ve ilahi vs.) dil öğretimi/öğrenimindeki rolünü ele almaktadır. Ayrıca, müziğin, öğrencilerin dinlediğini anlama, fonetik bilgisini ilerletme, onların konuşma becerisini geliştirme ve kelime dağarcıklarını artırmada nasıl kullanılacağını açıklamaktadır. Bu bağlamda, yabancı dil olarak Arapça öğretimi/öğreniminde müziğin kullanımı, sınıf ortamında müzikten yararlanma, şarkı seçiminde öğrencilerin pedagojik durumlarını dikkate alma ve seçilen müzik parçalarının dil becerilerini geliştirmede etkin bir şekilde nasıl kullanılacağını açıklamaktadır. Son olarak, Arapça öğretiminde kullanılacak olan şarkıların "Diller için Avrupa Ortak Başvuru Çerçevesi”nde belirtilen yeterlik düzeyleri olan temel (A1-A2), bağımsız (B1-B2), seviyelerine uygun örneklerden seçilmesi esas alınarak bunlara uygun örnekler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Music In Arabic Education and Using The Songs As A Course Material
2018
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The As an alternative to traditional methods in foreign language teaching, the use of innovative approaches required by the age attracts the attention of the students. The use of tools that address multiple sensory organs in foreign language teaching both accelerates learning and ensures long-term knowledge. In this context, in addition to the visual tools, the use of audio tools as an instructional material in Arabic teaching can contribute to the more effective learning of language. In recent years, music is used in language teaching for non-native speakers. This article discusses the role of music (singing, folk songs and hymn, etc.) in language teaching/learning for those who learn Arabic as a foreign language. It also explains how music can be used to improve students' listening comprehension, phonetic knowledge, improving their speaking skills, and increasing their vocabulary. In this context, the use of music in Arabic teaching/learning as a foreign language, the use of music in the classroom environment, taking into account the pedagogical status of the students in the selection of songs and how to use the selected music parts effectively in developing language skills. Finally, the songs that will be used in Arabic teaching are presented in accordance with the basic levels (A1-A2), independent (B1-B2), which are the qualification levels stated in the ine Common European Framework of Reference for Languages CEFR.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.407
2023 Impact/Etki : 0.276
Turkish Studies