Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 64
 İndirme 17
Fatih Erdoğan’ın Kitaplarında Mizah Öğesinin Bilişsel ve Duyuşsal İşlev Açısından İncelenmesi
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Mizah yaşamın birçok alanında duygu, düşünce ve davranışlarımızın bir ifade ediş biçimidir. Mizah bir tepki ve eleştiri biçimidir. Mizahi söylemlerde bir amaç ve niyet vardır ve bu durum karşı tarafa ustalıkla yansıtılmaya çalışılır. Güldürme işlevinin yanında eleştirme, düşündürme, tepki gösterme gibi işlevleri de vardır. Mizah dendiğinde genel olarak yetişkinlerdeki mizah anlayışı akıllara gelmesine rağmen yetişkinlerde olduğu gibi çocuklar da bir mizah anlayışına sahiptir. Dolayısıyla çocuklar için kaleme alınan kitaplar incelendiğinde bu durum net bir şekilde görülmektedir. Bu kitaplardaki mizahi unsurlar çocuk okurların bilişsel ve duyuşsal gelişimlerine katkı sağlamakta, onların günlük hayatta kendilerini mizahi söylemlerle ifade etmelerine imkân sağlamaktadır. Bu araştırmada Fatih Erdoğan’ın kitaplarında yer alan mizah öğesinin nasıl ele alındığı ve bunun, çocukların duyuşsal, zihinsel gelişimlerine katkısı okur odaklı bir yaklaşımla incelenmiştir. Bu araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden olan doküman incelemesi kullanılmıştır. Bu bağlamda söz konusu yapıtlar incelenmiş ve mizah unsuru içeren anlatımlardan örnekler sunulmuştur. Yapılan çözümlemeler sonucunda Erdoğan’ın mizahi uyaranlara sıklıkla başvurduğu görülmüştür. Eserlerinde mizahı, çocuklara onların evrenine ve gelişim evrelerine uyarlayarak aktarmıştır. Erdoğan mizahı sadece güldürme amacıyla kullanmamış, çocuğun eleştirmesine, düşünmesine ve sosyalleşmesine katkı sağlayacak bir unsur olarak ele almıştır. Dolayısıyla araştırma sonucunda Erdoğan’ın kitaplarındaki mizahi anlatımların çocuk okurların bilişsel ve duyuşsal gelişimlerine katkı sağladığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Humor Items In The Fatih Erdogan's Books From The Viewpoint Of Cognitive and Emotional Function
2016
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Humor is a form of expression our thoughts and behaviors in many areas of life. Humor is a form of response and criticism. There is a purpose and intention in the humorous speech and this is tried to be reflected expertly to the opposite side. Besides laughing function has it also function such as criticizing, reacting und thinking. General when the humor called, come to the mind the humor in adults, but the children haben a sense of humor as in adults.Thus, it is clearly seen when the books that are written for children examining. The humorous elements in this books contribute to the cognitive and emotional development of children and provide opportunities to express themselves in their daily life with humorous discourse. In this study was examined with an approach oriented readers, how the humor element in the Fatih Erdoğans books located and that their contribution to the entellectual, emotional development of children. In this study was used a qualitative research method “document examination”. In this context were examined in that kind of books and presented examples of narrative that humor include. The results of the analyses showed that Erdoğan has often resorted to humorous stimuli. He transferred in his books to children their stages of development und their cosmos. Erdoğan didn’t just used to humor in order to laughing but also considered humor as a factor that contribute to the thinking and socializing of children. Therefore have been found that the humorous narration in Erdoğan’s books contribute to cognitive and emotional development of readers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 46.319
2023 Impact/Etki : 0.276
Turkish Studies