Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 105
 İndirme 25
AZERBAYCAN TÜRKÇESİNDE Kİ’Sİ DÜŞMÜŞ BİRLEŞİK CÜMLE ÖRNEKLERİ
2017
Dergi:  
Sanal Türkoloji Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir ana cümle ile bir yardımcı cümlenin  ki  bağlacı olmadan bir araya gelerek oluşturduğu ve ki’li birleşik cümlelerde olduğu gibi bir anlam ilişkisi gösterdiği cümleleri  ki ’si düşmüş birleşik cümleler olarak adlandırıyoruz. Tıpkı  ki ’li birleşik cümlelerde olduğu gibi bu cümlelerde de ana cümle çoğunlukla yardımcı cümleden önce gelmekte, yardımcı cümle ana cümleye herhangi bir öge olarak katılabilmekte veya ana cümledeki bir ögenin niteleyici, tamlayıcısı olabilmektedir.  Ki  bağlacı olmasa bile ana cümle ile yardımcı cümle birbirini bütünleyen ilişki içerisindedir.(Akalın, 2004:51-52) Ki’si Düşmüş Birleşik Cümlelerin bu ilişki içerisinde Azeri Türkçesindeki örneklerini tespit etmek amacıyla Ferman Kerimzade’nin Kril alfabeli 1987 basım  Çaldıran Döyüşü  adlı romanı incelendi. Bu incelemede Şükrü Haluk AKALIN’ın Eski Anadolu Türkçesinde Ki'si Düşmüş Birleşik Cümleler Üzerine  adlı makalesi örnek alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sanal Türkoloji Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 108
Atıf : 71
Sanal Türkoloji Araştırmaları Dergisi