Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 60
 İndirme 19
KÜLTÜREL VE TARİHSEL MİRASIN SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMEN ADAYLARINA KATKILARI: “DERSLERDE ANLATILANLAR GERÇEKMİŞ’’
2017
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kültürel ve tarihsel miras öğeleri, günümüze ulaşarak bizimle birlikte yaşamaya devam eden, ait oldukları dönemin birer tanığı olan ve bizi biz yapan önemli unsurlardır. Ancak özellikle sosyal bilgiler dersindeki tarih konularının öğretiminde bu öğelerin yeterince kullanılmıyor olması, öğrencilerin tarihi sadece kitaplarda yer alan ‘ölü’ bir bilgi yığını olarak algılamalarına sebep olmaktadır. Öğrencilerin bu öğelerle somut olarak karşılaşmaları, tarihe -Öğretmen Adayı 21’in belirttiği gibi- ‘bir adım kadar yakın olmalarını’ ve -Öğretmen Adayı 25’in belirttiği gibi- ‘kafalarında canlandırdıkları eserlerin hayat bulmasını’ sağlamaktadır. Bu çalışma, sosyal bilgiler öğretmen adaylarına kültürel miras eğitimi ile müze ve tarihsel mekânları aktif öğrenme çerçevesinde kullanmalarına yönelik bilgi, beceri ve değerler kazandırmayı ve onların bu konudaki farkındalıklarını arttırarak mesleki gelişimlerine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı’nda 1. sınıfta okuyan öğretmen adayları, ‘Arkeoloji’ ve ‘Eskiçağ Tarihi ve Uygarlığı’ derslerinde, müze eğitimine yönelik eğitim almış ve sonrasında, somut kültürel miras öğelerine ev sahipliği yapan İstanbul Arkeoloji Müzeleri’ne götürülmüşlerdir. Nitel araştırma desenlerinden eylem araştırması ile yürütülen çalışmada öğretmen adayları, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde, 4 açık uçlu sorudan oluşan çalışma yapraklarını doldurmuşlardır. 38 öğretmen adayı tarafından doldurulan çalışma yaprakları ile elde edilen veriler, içerik analizine tabi tutulmuştur. “Derslerde anlatılanlar gerçekmiş”; çalışma grubundan Öğretmen Adayı 18’in cümlesi, tam da bu araştırmanın özünü yansıtan niteliktedir. Bu çalışma sonucunda, sosyal bilgiler öğretmen adaylarının kültürel ve tarihsel mirasa karşı farkındalıkları artmış ve bu alanların eğitsel olarak aktif şekilde kullanılabileceğini deneyimlemişlerdir. Öğretmen adaylarının pek çoğu, meslek hayatlarında kültürel ve tarihsel miras öğelerini kullanmak istediklerini, bunun yaparak yaşayarak öğrenme boyutunda ne kadar önemli olduğunun farkına vardıklarını belirtmişlerdir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.576
2023 Impact/Etki : 0.16
Kesit Akademi Dergisi