Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 71
 İndirme 26
SINIF VE TÜRKÇE ÖĞRETMENLERİNİN TÜRKÇE DERSLERİNDE GÖRSEL-İŞİTSEL MATERYAL KULLANMA DURUMLARI VE BUNU ETKİLEYEN FAKTÖRLER
2014
Dergi:  
International Journal of Language Academy
Yazar:  
Özet:

Dil öğretiminde özellikle de Türkçe öğretiminde görsel-işitsel materyal kullanmak önemlidir. Bu materyallerin öğretimin başarıya ulaşmasında ve kalıcı öğrenmenin sağlanmasında katkısı büyüktür. Bu konuda öğretmenlerin görüşleri ve uygulamaları önem arz etmektedir. Eğitim kurumlarında buna ne kadar dikkat edildiği ve ilkokul düzeyinde Türkçe derslerini yürüten sınıf öğretmenleri ile ortaokullarda görev yapan Türkçe öğretmenlerinin bu konudaki tutumları araştırılmalıdır. Bunun yanında araştırılması gereken diğer konular da mesleki deneyim ve mesleki tecrübedir. Görsel-işitsel materyallerde desteklenen derslerin hem öğretmen, hem öğrenci, hem de öğrenme-öğretme sürecine etkileri düşünüldüğünde öğretmenlerin bu konudaki düşüncelerini belirlemenin de gerekli olduğu görülmektedir. Bu araştırma da sınıf ve Türkçe öğretmenlerinin Türkçe derslerinde görsel - işitsel materyal kullanma durumlarını ve bunu etkileyen faktörleri belirlemek amacıyla yapılmıştır. Nitel araştırma yöntemine göre düzenlenen çalışmaya 20 öğretmen katılmıştır. Öğretmenlerden 10 sınıf öğretmeni, 10'u da Türkçe öğretmenidir. Verilerin toplanmasında yapılandırılmış görüşme formu kullanılmıştır. Veriler içerik analizi yapılarak çözümlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre hem sınıf hem Türkçe öğretmenleri Türkçe derslerinin görsel - işitsel materyallerle desteklenmesi gerektiğini düşünmektedir. Öğretmenler üniversitede aldıkları eğitimin bu konuda yetersiz kaldığı görüşündedir. Öğretmenlere göre Türkçe derslerinde görsel-işitsel materyal kullanılmasında kalıcı öğrenme sağlamak, etkili öğretim gerçekleştirmek ve zamanı doğru kullanmak gibi nedenlerden dolayı mesleki tecrübe önemlidir. Türkçe derslerinin görsel-işitsel materyallerle desteklenmesi öğrenci açısından kalıcı ve eğlenerek öğrenmeyi sağlaması, yaratıcılığı geliştirmesi vb. nedenlerden dolayı önemlidir. Bu materyallerin kullanılması öğretmen açısından bir yandan kolaylık sağlarken diğer yandan öğretmeni pasifleştirmektedir. Öğrenme - öğretme süreci açısından ise zamandan tasarruf sağlamakta ve ders işleme sürecini zevkli hâle getirmektedir.

abortion clinics in ny abortion process anti abortion facts

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


International Journal of Language Academy

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.247
Atıf : 1.701
Quarter
Filoloji Temel Alanı
Q2
27/84

Eğitim Bilimleri Temel Alanı
Q3
133/239

International Journal of Language Academy