Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 136
 İndirme 34
NEVŞEHİRLİ SADRAZAM DAMAT İBRAHİM PAŞA’NIN BÂNÎLİĞİNDEKİ ÜRGÜP ÇEŞMELERİ
2019
Dergi:  
ODU Journal of Social Sciences Research
Yazar:  
Özet:

 Osmanlı tarihinde “Nevşehirli” olarak bilinen Damat İbrahim Paşa, Osmanlı sadrazamları içerisinde adından sıkça söz ettiren önemli sadrazamlardan biridir. İstanbul’a köyü Muşkara’dan (bugünkü Nevşehir) gelmiş ve dönemin padişahı III. Ahmet’le yolları kesiştiği andan itibaren siyasi ve kültürel anlamda önemli işlere imza atmıştır. Kültürel anlamda yaptığı önemli işlere baktığımızda, başkent İstanbul’un yanı sıra doğduğu yer olan Nevşehir’de birçok yapı grubunun banîliğini üstlenmiştir. Bu yapı gruplarının bir kısmını çeşmeler oluşturmaktadır. Bu makalede[1] Damat İbrahim Paşa’nın banîliğini üstlendiği Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde bulunan çeşmeler ele alınıp tanıtılması amaçlanmıştır. Kitabelerinden anlaşılacağı üzere çeşmeler, Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılmıştır. İlçede yer alan on çeşmeden üç tanesi günümüze ulaşamamış, bu çeşmelerin kitabeleri bugün Ürgüp Müzesinde muhafaza edilmektedir. Çeşmeler taş malzemeden inşa edilmiş, genel olarak sade bir görünüme sahip olup, az da olsa süsleme öğeleri bulunmaktadır. İncelediğimiz bu eserler malzeme-teknik ve süsleme bakımından hem kendi içerisinde hem de dönem içerisindeki yeri karşılaştırılıp değerlendirilmiştir. [1] Bu makale, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen “Nevşehirli Sadrazam Damat İbrahim Paşa’nın Banîlik Faaliyetleri” adlı yüksek lisans tezi SOB – 2016  – YL5530, No’lu Proje kapsamında üretilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

NEVŞEHİRLİ SADRAZAM DAMAT İBRAHİM PAŞA’NIN BÂNÎLİĞİNDEKİ ÜRGÜP ÇEŞMELERİ
2019
Yazar:  
Özet:

Damat Ibrahim Pasha, known as "Nevşehirli" in the Ottoman history, is one of the important sadrazams that often mentioned his name in the Ottoman sadrazams. The village came to Istanbul from Muşkara (now Nevşehir) and the Padişah of the time III. From the moment he crossed the roads with Ahmet, he signed important political and cultural tasks. When we look at the important works he has done in the cultural sense, the capital Istanbul has taken over the banality of many building groups in Nevşehir, the place where he was born. Some of these buildings are made up of fountains. In this article, the name of the name of the name of the name of the name of the name of the name of the name of the name of the name of the name of the name of the name of the name of the name of the name of the name of the name. The scenes were made by Damat Ibrahim Pasha, as it is clear from their books. Three of the ten fonts located in the district have not reached today, the books of these fonts are stored in the Urgub Museum today. The fountains are made of stone material, have a generally simple appearance, and there are even a few decorating items. These works we review have been compared and evaluated in terms of material-technical and decorative both within and within the period. [1] This article was produced within the framework of the Master's thesis "Nevşehirli Sadrazam Damat Ibrahim Pasha's Banity Activities" supported by the University of the Hundred Years, the Science Research Projects Coordination Unit, SOB - 2016 - YL5530, No.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
ODU Journal of Social Sciences Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.021
Atıf : 2.322
2023 Impact/Etki : 0.265
ODU Journal of Social Sciences Research