Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 7
BABILDAMA DÖNEMİNDE OKUMA TAKLİDİ
2019
Dergi:  
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bebek vokalizasyonlarının ilk aylardaki yapı taşları ünlü seslerdir. Bu ses blokları 6. ay civarlarında olgunlaşarak bir ünsüz ve ünlüden oluşan (C1V1C1V1) ses zincirlerine dönüşmektedir. Yaklaşık 12.ayda ise, ilk sözcükle eşzamanlı olarak farklı ünsüzler aynı ses dizisinde (C1V1C2V2) birlikte yer almaktadır. Bu evre literatürde çeşitlenmiş, çok tipli babıldama (İng.Jargon babbling, fr. babillage varié-) şeklinde adlandırılmaktadır. Çok tipli babıldama evresinde çıkarılan ses zincirleri değerlendirildiğinde, bunların özellik ve işlev açısından kendi aralarında farklılaştıkları, tek tip homojen bir yapının söz konusu olmadığı dikkat çekmektedir. Bebek bağlama göre (tek başına iken, televizyon izlerken ya da bir kitabın sayfalarını çevirirken) farklı vokalizasyonlar çıkarabilmektedir.  Bu çalışmada dil öncesi dönemde, özellikle çeşitlenmiş babıldama evresinde bir “okuma taklidinin” söz konusu olduğu vurgulanmış ve bu özel “okuma vokalizasyonu”’nun özellikleri araştırılarak, yapı ve işlev açısından diğer rutin babıldama türlerinden farklılaşıp farklılaşmadığı sorgulanmıştır.  Araştırma sonucunda hece türü oranları ve ses özellikleri (tonlama, ezgi) açısından “okuma taklidinin” diğer rutin babıldamadan farklı özellikler taşıdığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Reading in the Babylonian Age
2019
Yazar:  
Özet:

The building stones in the first months of baby vocalizations are famous sounds. These sound blocks mature around the sixth month and turn into an unknown and famous (C1V1C1V1) sound chains. In about 12 months, the first word is simultaneously included in the same sound series (C1V1C2V2). This phase is a diverse, multi-type babbling in literature (Jargon babbling, fr. It is called babillage varié. When evaluating the sound chains extracted in the multi-type phase, it is noted that they differ from each other in terms of characteristics and functionality, and that there is no single type of homogeneous structure. The baby can make different vocalizations (while he is alone, watching television or translating the pages of a book). In this study, it was emphasized that in the pre-language period, in particular in the diversified phase of literacy, a "reading simulation" was subjected and the characteristics of this particular "reading vocalization" were investigated, and it was questioned whether it was different from other types of routine literacy in terms of structure and function.  The research resulted in the conclusion that in terms of the species and sound characteristics (toning, scratch) the "read simulation" carries different characteristics than other routine babylon.

0
2019
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.927
Atıf : 18.201
2023 Impact/Etki : 0.337
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi