Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 50
 İndirme 5
Aydın İli Gözkaya Köyünde Geleneksel Halk Hukukuna Dair Örf ve Âdetler
2018
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Doğası gereği sosyal bir varlık olan insan, günlük hayatının her alanında diğer birey ya da gruplarla doğrudan veya dolaylı olarak sürekli iletişim halindedir. Bu durum da kişiler arasında birtakım ilişkilerin ortaya çıkmasına neden olur. Söz konusu ilişkinin taraflara zarar vermeyen, onların hak ve çıkarlarını gözeten ve gerektiği durumlarda birtakım yaptırımlarla karşı karşıya getiren bu sosyal düzen kuralları, yani hukuk sistemi, ait olduğu topluluk tarafından yazılı ya da yazılı olmayan biçimlerde kuşaktan kuşağa aktarılır. Yazılı olmayan ve birtakım teamül, gelenek, örf, âdet ve inanışlar temelinde teşkil olunan hukuk sistemi ise halk hukukudur. Bu çalışmada, Aydın ilinin Koçarlı ilçesine bağlı Gözkaya köyünde yaşayan bireylerin sosyal ve özel hayatlarında kişiler arasındaki ilişkileri bir düzene sokmak amacıyla bazı örf ve âdetlere dayandırarak geliştirdikleri uygulamalar tespit edilmeye çalışılmıştır. Köyün geçmişi, sosyokültürel hayatı ve folklorik yapısı ile ilgili kaynak kişilerden elde edilen bilgilerin de verildiği çalışmada, ayrıca, söz konusu örf ve âdetler bağlamında ortaya çıkan uygulamaları görselleştiren fotoğraflara da yer verilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

The Manners and Customs About Traditional Folk Law In Gozkaya Village Of Aydin Province
2018
Yazar:  
Özet:

As a natural social entity, a person is constantly communicating directly or indirectly with other individuals or groups in every aspect of daily life. This case leads to the emergence of some relations among the people. These rules of social order, that is, the law system, which does not harm the parties in question, which take into account their rights and interests and which, in necessary situations, face some sanctions, are transferred to the group in the form of written or unwritten forms. The law system which is not written and constituted on the basis of some convention, tradition, custom, manners and beliefs is public law. In this study, it has been tried to determine the practices developed based on some manners and customs in order to put the relations between the people in the social and private lives of the individuals living in Gözkaya village of Koçarlı district of Aydin province. In addition to the fact that the information obtained from the source people related to the village's past, socio-cultural life and folkloric structure is given, photographs that visualize the practices emerged in the context of customs and traditions are also included.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 279
Atıf : 1.765
2023 Impact/Etki : 0.149
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi