Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 106
 İndirme 18
MÜLKİYET KAVRAMININ TARİHSEL GELİŞİMİ SÜRECİNDE ORTAÇAĞ VE REFORM HAREKETİ
2011
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

The concept of property, is the most important economic concepts, property relations, production relations and the underlying social phenomena is emerging as a problem. The emergence of the concept, reaching up to primitive communities is important in the social, economic, religious, and political developments, has undergone significant changes with respect to the meaning and content. Separation of the classes of society, the basic point of conflict between the classes is to be understood the concept of property, economic and social analysis is very important to do. In this context, within the scope of the study, which lasted more than a thousand years under the rule of the church in the West in the Middle Ages religion that came with the reform of property relations and the efforts of Reform'la with changes in angles of view on the concept of ownership is considered. Territorial organization of the medieval feudal order of the judge, the role of the church, St. Scholastic thought, which represents the most important and influential. Thomas Aquinas, Martin Luther and John Calvin are important representatives of the Reform movement views on property in this sense have been studied and analyzed

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.665
Atıf : 9.446
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi