Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 9
AFRO-AVRASYA HALKLARININ KAYNAŞMASI İÇIN, AFRO-AVRASYA ÜLKELERI ARASI SOSYO-KÜLTÜREL ENTEGRASYON SÜRECININ OLUŞTURULMASI
2016
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Afro-Avrasya, Afrika, Avrupa ve Asya'yı tek bir kıta olarak tanımlayan ve eski tarihte eski dünya olarak tanımlanan kara parçasıdır. Amerika kıtası keşfedilmeden önce dünya olarak bu üç kıta üzerinde insanlar yaşamaktaydı. Dünyanın küreselleşmesi ile birlikte, birbirinden uzak kültürlere sahip ülkelerin birbirleri ile etkileşime geçerek, birbirlerinin kültürlerel değerlerini öğrenmeye başlamış bulunmaktadır. Bu çalışmada, Afro-Avrasya’yı bir bütün olarak temsil etmesi amacı ile Güney Kore, Kazakistan, Azerbaycan, Türkiye, Bosna-Hersek ve Somali kültürlerini kaynaştırmak amacı ile, siyasal olarak ülkeleri kurduğu büyükelçilikler dışında, bu ülkelerin hükümetlerinin, kendi dışında diğer ülke kentlerinde kuracakları ve kendi kültürlerini tanıtacakları konsept olarak oluşturacakları “Kültürlerarası Restaurant Projesi” model olarak sunulmaktadır. Bu projede her ülke, ülkesinin kültürünü tanımlayan konsept restaurantlar oluşturacaktır. Bu konseptte,güzel ev veya tarihi bina modellerini tip proje olarak yapacak, bu evlerde kendi yemeklerini, özel içeceklerini, folklorunu, geleneksel giysilerini ve misafirperverliklerini göstererek, diğer ülkelerde kendi ülkesinin kültürel tanıtımını yapacaktır. Bu modelde, bu işletmelerin kar merkezi olarak franchising sistemi ile çalıştırılması öngörülmektedir. Bu işletmeler, ülkelerin kültür bakanlığına bağlı çalışacak, konsept olarak da ilgili ülkenin kültür bakanlıkları tarafından oluşturulacak. Diğer ülkelerde bu işletmeler belli proje ile kurulacak ve işletmesi kar merkezi olarak belli ücret karşılığında ihale ile belli süreli çalıştırma hakkı verilecektir. Bu işletmenin denetimleri, ilgili ülkelerin kültür bakanlığı denetçileri tarafından yapılacaktır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.665
Atıf : 9.438
2023 Impact/Etki : 0.274
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi