Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 62
 İndirme 32
THE NEW OTTOMANS PRESS AND THE SPIRIT OF THE AGE
2017
Dergi:  
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

The New Ottomans, who have resisted to the upper layers of an impoverished bureaucracy, emerged in the 1860’s and published many newspapers in the Ottoman Empire. This community had spread many ideas such as nationalism, patriotism, westernization, and freedom in the Ottoman society. The contribution of the New Ottomans to the transition period from the empire to the republic cannot be denied, their newspapers has played an important part in the spread of democratic ideas in society. Within the context of this study, the writings of the New Ottomans, the newspapers they published, and in particular Namık Kemal’s writings are discussed with the consideration of Hegel's spirit of the age concept, because without an adequate reference to the dominant characteristics of the age, the nature of this community cannot be grasped. The ideas that this community advocated and the reasons for its formation can be linked to the ‘spirit of the age’ because the New Ottomans have spread the ideas that have long prevailed in the world. They have defended concepts such as the freedom of the press and free thought, which are dominant in most parts of the world. Also the constitutional monarchy which has become dominant in the world has been proposed as a system that can function in the Ottoman Empire by these thinkers. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 39
Atıf : 197
Türkiye Sosyal Araştırmalar Dergisi