Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 91
 İndirme 36
AZERBAYCAN BANKACILIK SEKTÖRÜNDE LİKİDİTE RİSKİ YÖNETİMİ
2018
Dergi:  
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Finansal piyasalarda risk ve risk yönetimi üzerine çok sayıda çalışma bulunmaktadır. Ayrıca, risk ve risk yönetimi üzerine çok sayıda finans teorisi geliştirilmiş ve modeller tasarlanmıştır. Ancak likidite riski yönetimi üzerine çok az çalışma bulunmaktadır. Likidite riski yönetimi çalışmaları genellikle bankaların likidite riskini artıran ve azaltan faktörleri belirlemeye yöneliktir. Bankacılık sektörünün önemli risklerinden olan Likidite riski, finansal kurumların yükümlülükleri için yeterli likiditeye sahip olmama olarak tanımlanmaktadır. Likidite riski yönetimi ise finansal kurumların yeterli likidite ile likit olmama maliyetini dengeleme çabalarını kapsamaktadır. Likidite riskinin bankacılık krizlerinde önemli bir rolü bulunmaktadır. 2008 Küresel kriz sonrasında büyük finansal kurumların iflas etmeleri ile likidite risk yönetiminin önemi ortaya çıkmıştır. Azerbaycan ekonomisi de doğal olarak küresel krizden olumsuz etkilenmiştir. Bu çalışmasının iki amacı vardır. Bunlardan birincisi Berger ve Bouwman (2009) ve Deep ve Schaefer (2004) metodolojisini temel alarak Azerbaycan mali sektör için likidite riskini ölçmektir. Diğer amaç ise oluşturulan iki likidite riski katsayıları ile diğer açıklayıcı faktörler arasındaki ilişkilerin modellenmesidir. Panel veri analizinin kullanıldığı bu çalışmada Deep ve Schaefer metodolojisi kullanılarak hesaplanan likidite dönüşüm katsayısı ve sigortalanmış mevduatın toplam mevduata oranı, mevduat faiz oranı, aktif karlılığı, sorunlu kredilerin toplam kredilere oranı, mevduat toplam pasif oranı, petrol fiyatları, öz kaynak karlılığı ve banka büyüklüğü arasında istatistiki olarak anlamlı ilişkiler elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi