Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 60
 İndirme 14
Merkez Bankalarının Faizsiz Para Piyasası Yönetimlerine Yeni Bir Öneri: Tekaruz Yöntemi
2019
Dergi:  
İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi (İEFD)
Yazar:  
Özet:

Dünya genelinde merkez bankaları, para politikası hedeflerine ulaşmak amacıyla faize dayalı para piyasası ürünleri kullanırlar. Malezya, Bahreyn, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi bazı İslam ülkesi merkez bankaları ise kontrolleri altında olan ikili (dual) finansal sistemleri gereğince faizli para piyasası ürünlerine ek olarak faizsiz para piyasası ürünleri kullanmaktadırlar. Fakat bu faizsiz para piyasası ürünleri üzerinde fıkhi tartışmalar günümüzde de devam etmektedir. Oysaki dünya genelinde İslami bankaları da kontrol eden merkez bankalarının fıkhi açıdan uygun para piyasası ürünleri kullanmaları gerekmektedir. Karşılığında herhangi bir fazlalık verilmediğinde faiz içermeyen sözleşmeler kapsamında olan karz sözleşmeleri yardımıyla yapılandırılan ürünler, fıkhi açıdan uygun olarak kabul edilmektedirler. Makalede, ikili (dual) finansal sistemi kontrol eden ülkelerin faizsiz para piyasası ürünleri operasyonel ve fıkhi açıdan detaylı olarak incelenmiş ve makale sonunda karşılıklı karz sözleşmeleri kullanılarak, “tekaruz yöntemi” yardımıyla yapılandırılan iki yeni faizsiz para piyasası ürünü sunulmuştur. İkili (dual) finansal sistemleri kontrol eden merkez bankaları bu yeni ürünler sayesinde faizsiz para piyasalarına katkıda bulunabileceklerdir.

Anahtar Kelimeler:

Merkez Bankalarının Faizsiz Para Piyasası Yönetimlerine Yeni Bir Öneri: Tekaruz Yöntemi
2019
Yazar:  
Özet:

Worldwide, central banks use interest-based monetary market products to their monetary policy targets. Some Islamic central banks, such as Malaysia, Bahrain, Kuwait and the United Arab Emirates, use interest-free monetary market products in addition to interest-free monetary market products according to their dual (dual) financial systems that are under their control. However, the controversy on this non-profit monetary market products continues today. The central banks that control Islamic banks around the world also need to use money market products that are fit from the point of view. In return, when no extra is granted, the products that are structured with the help of contracts that are under the scope of contracts that do not contain interest shall be accepted in accordance with the fictional point of view. In the article, the interest-free monetary market products of the countries that control the bilateral (dual) financial system were detailed in the operational and physical perspective, and at the end of the article, two new interest-free monetary market products, structured with the help of the "reverse method" using mutual interest contracts, were presented. The central banks that control the dual (dual) financial systems will be able to contribute to the interest-free monetary markets thanks to these new products.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi (İEFD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 302
2023 Impact/Etki : 0.111
İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi (İEFD)