Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 9
Seçilmiş Göstergelerle Geleneksel ve Katılım Bankalarının Karşılaştırılması: 2006-2018 Dönemi
2019
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Finansal sistemin temeli niteliğindeki bankacılık sektörü, fon fazlalarının üretken yatırımlara dönüşmesini sağlaması açısından hızlı ekonomik büyüme ve gelişmenin önemli bir parçası konumundadır. Bankaların bir ekonomideki asıl işlevi, tasarrufların yatırımlara dönüşmesini sağlamaktır. Bankacılık sektörü, tasarruf sahiplerinin fon fazlalarını toplayarak fon açığı bulunan yatırımcılara aktarır. Ancak farklı türlerde organize olmuş bankalar bu işlevi yerine getirirken farklı yöntemler kullanırlar. Geleneksel bankacılık olarak da isimlendirilen mevduat bankaları tasarrufçuların fonlarını mevduat olarak toplayıp krediye dönüştürürken, katılım bankaları hem fon toplama hem de fon kullandırma noktasında geleneksel bankalardan ayrılırlar. Katılım bankaları kâr ve/veya zarara katılma esasına göre fon toplamakta ve risk paylaşımını öngörmektedir. Özellikle son dönemlerde oldukça popüler olan katılım bankaları, fonların faizsiz yöntemlerle toplanması ve bu fonların fon ihtiyacı olanlara yine faizsiz yöntemlerle kullandırılması amacıyla kurulmuşlardır. Bu açıdan katılım bankaları, bazı kesimlerin faize olan hassasiyeti nedeniyle ekonomiye aktarılmayan fonların para piyasalarına çekilmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Bu çalışma; 2006-2018 dönemi için geleneksel bankalarla katılım bankalarının performanslarını çeşitli göstergeler yardımıyla karşılaştırmayı amaçlamaktadır. Bu amaçla çalışmada, katılım bankacılığının tanımı, önemi ve gelişimi üzerinde durulmuş, geleneksel bankalar ile katılım bankalarının performansları seçilmiş bazı göstergeler yardımıyla karşılaştırılarak yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Reception Of Traditional and Murdered Banks With Selected Shows: 2006-2018 Period
2019
Yazar:  
Özet:

The banking sector, which is the basis of the financial system, is an important part of rapid economic growth and development in order to make fund surplus transformed into productive investments. The main function of banks in an economy is to ensure that savings are converted into investments. The banking sector transfers the savings holders’ fund surplus to investors with fund gap by collecting the fund surplus. But different types of organized banks use different methods when performing this function. Deposit banks, also referred to as traditional banking, collect and convert the savings funds as deposits, while participating banks separate from the traditional banks at the point of collection and use of funds. Participating banks collect funds according to the principle of profit and/or loss participation and predict risk sharing. In particular, the participating banks, which have been very popular in recent periods, have been established with the aim of collecting funds in interest-free methods and using these funds again in interest-free methods for those in need of funds. In this regard, participating banks play an important role in the withdrawal of funds that are not transferred to the economy due to the sensitivity of some sections of interest. This study aims to compare the performance of participating banks with traditional banks for the period 2006-2018 with the help of various indicators. For this purpose, the study focused on the definition, importance and development of participating banking, the performance of traditional banks and participating banks was interpreted by comparison with the help of some selected indicators.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 334
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini