User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 69
 Downloands 36
VIOLENCE AGAINST WOMEN IN THE FAMILY WITHIN THE EUROPEAN CONVENTION ON HUMAN RIGHTS SYSTEM AND THE TOOLS TO COMBAT THAT
2012
Journal:  
Public and Private International Law Bulletin
Author:  
Abstract:

Kadına karşı aile içi şiddet dünya çapında bir olgudur. Geleneksel olarak, bir insan hakları meselesi olarak kabul edilmeyen kadına karşı aile içi şiddet, insan hakları aktivistlerinin, kadın hareketlerinin ve bu alanda çalışan akademisyenlerin gayretli çabaları sonucunda BM gündemine girmiştir. KKAOKK’nin 19 numaralı Genel Tavsiyesi ile kadına karşı şiddet ilk kez toplumsal cinsiyet temelinde bir ayrımcılık biçimi olarak kabul edilmiş ve kadına karşı şiddet hususunu açıkça düzenlemeyen KKAOKS sistemine entegre edilmiştir. Uluslararası insan hakları hukukunda toplumsal cinsiyet temelinde bir ayrımcılık biçimi olarak kabul edilen kadına karşı şiddet, ister özel ister kamusal alanda gerçekleşsin devletin bununla mücadele etme yükümlülüğü vardır. Due diligence standartlar olarak adlandırılan bu yükümlülükler uyarınca devlet sadece şiddet mağdurunu koruma, faili cezalandırma yükümlülüğü altında olmayıp şiddetin köklerini ve nedenlerini de ortadan kaldırma yükümlülüğü altındadır. Kadına karşı aile içi şiddet, AİHM kararlarında uluslararası insan hakları hukuku arka planı çerçevesinde incelendiğinde, AİHM’in de bu şiddet biçimini AİHS ile bağdaşmaz bulduğu ve Taraf Devletlerin bu hususta pozitif yükümlülükleri olduğunu kabul ettiği görülmektedir. Kadına karşı aile içi şiddetle mücadelede kadının üç kuşak insan hakları da dikkate alınarak bütüncül bir yaklaşım benimsenmelidir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles


Public and Private International Law Bulletin

Field :   Hukuk

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 329
Cite : 527
2023 Impact : 0.052
Public and Private International Law Bulletin