Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 18
İLKÖĞRETİM İKİNCİ KADEME TÜRKÇE DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI’NDAKİ “OKUMA” ÖĞRENME ALANINA İLİŞKİN KAZANIMLARIN GERÇEKLEŞME DÜZEYİNE YÖNELİK ÖĞRETMEN GÖRÜŞLERİ
2011
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, ilköğretim ikinci kademe Türkçe dersi öğretim programındaki "okuma" öğrenme alanı ile ilgili kazanımların gerçekleşme düzeyini belirlemektir. Araştırmada veri toplamak amacı ile 32 maddeden oluşan Likert Tipi Okuma Öğrenme Alanı Ölçeği geliştirilmiştir. Bu araştırmanın çalışma grubunu Malatya il merkezinde görev yapan 191 Türkçe öğretmeni oluşturmaktadır. Verilerin analizinde aritmetik ortalama ve standart sapma kullanılmıştır. “Okuma” öğrenme alanı ile ilgili kazanımların edinimi noktasında Türkçe Öğretim Programının genel olarak uygulamada etkili olduğu belirlenmiştir. Öğretmenlerin ilköğretim öğrencilerinin seviyesine uygun yöntem ve teknikleri kullanarak, onların okuma-anlama hızı ile becerilerini artırmaları önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

2011
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.709
2023 Impact/Etki : 0.263
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi