Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 5
PAMUKKALE’NİN SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM POTANSİYELİNİN SWOT-AHP (A’WOT) UYGULAMASIYLA DEĞERLENDİRİLMESİ
2022
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute
Yazar:  
Özet:

Günümüzde turizm faaliyetlerinin neden olduğu/olacağı olumsuz etkilerin en az indirilmesi için birçok önlem alınırken, sürdürülebilir turizm gelişiminin sağlanması için de birçok strateji uygulanmaktadır. Destinasyonların sürdürülebilir turizm potansiyelinin gelişmesi ise durumu bir süreç olarak değerlendirmeye bağlıdır. Öte yandan sürdürülebilir turizm kapsamında gelen ziyaretçilerin deneyimlerini arttırmak ve yüksek tatmin sağlamak dikkate alınması gereken bir diğer konudur. Çalışmada önce Pamukkale’nin sürdürülebilir turizm potansiyeline ilişkin SWOT analizi yapılmış daha sonra elde edilen analiz faktörleri SWOT-AHP (A’WOT) uygulamasıyla değerlendirilmiştir. Bulgulara göre Pamukkale’nin sürdürülebilir turizm potansiyelinin gelişimine katkısı bakımından en önemli ana kriter güçlü yönler (%42) iken, güçlü yönlerde “ulaşımın kolay olması” (%28) zayıf yönlerde “eko-turizm/doğa turizmi için alt yapı ve üst yapı eksiklikleri” (%28) fırsatlarda “farklı aktivitelere imkân veren doğal ve kültürel zenginliklerinin olması” (%25) tehditlerde “doğal kaynakların yönetilmesi ve korunmasına ilişkin sistematik bir yapının olmaması” (%24) ve genel sıralamada “ulaşımın kolay olması” (%12) ifadeleri ilk sırada yer almıştır. Elde edilen sonuçlar literatürde sürdürülebilir turizmin var olması ve devam ettirilmesi için öne çıkan koşullar ile tutarlılık göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Pamukkale's Sustai̇nable Touri̇sm Potenti̇al Vi̇a Swot-ahp (a'wot)
2022
Yazar:  
Özet:

Today, many measures are taken to minimize the adverse effects caused by tourism activities; at the same time, many strategies are implemented to ensure sustainable tourism development. The development of sustainable tourism potential of destinations depends on evaluating the situation as a process. On the other hand, increasing visitors' experience within the scope of sustainable tourism and providing high satisfaction is another issue to be considered. The study evaluated Pamukkale's sustainable tourism potential with SWOT-AHP (A'WOT). Depending on the data obtained, suggestions have been made that will contribute to sustainable tourism development. According to the findings, a main essential criterion in terms of contribution to the development of Pamukkale's sustainable tourism potential is 'strengths' (42%), in the strengths sub-factor; “easy access” (28%); in the weakness; “lack of infrastructure and superstructure for eco-tourism/nature tourism” (28%); in the opportunities; “natural and cultural riches that enable different activities” (25%); in the threats; “lack of a systematic structure regarding the management and protection of natural resources” (24%) and “ease of transportation” (12%) took first place in the general ranking. The results are consistent with the prominent conditions for the existence and continuation of sustainable tourism in the literature.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.206
Atıf : 4.756
Pamukkale University Journal of Social Sciences Institute