Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 74
 İndirme 14
 Sesli Dinleme 1
BANKACILIK SEKTÖRÜ İÇİN ETKİN PİYASALAR HİPOTEZİNİN UZUN HAFIZA MODELLERİ ANALİZİ
2020
Dergi:  
Journal of Management and Economics Research
Yazar:  
Özet:

Fama (1970) tarafından geliştirilen Etkin Piyasa Hipotezi, hisse senedi fiyatlarının piyasa ile ilgili tüm bilgiyi yansıttığını belirtmekte ve bu nedenle piyasada ortalamanın üzerinde gelir elde etmenin mümkün olmadığı belirtilmektedir. Fama (1970) piyasa etkinliğinin zayıf, yarı-zayıf ve güçlü olmak üzere üç farklı formda ortaya çıkabileceğini belirtmiştir. Zayıf formda etkin piyasa hipotezi hisse senedi fiyatlarının rassal yürüyüş süreci sergilediğini ve bu nedenle geçmiş verileri kullanarak geleceğe yönelik hisse senedi fiyat tahminlerinin mümkün olamayacağını belirtmektedir. Bu çalışmada BIST bankacılık sektör endeksi için zayıf formda etkin piyasa hipotezinin geçerli olup olmadığı 1997-2018 dönemi için uzun hafıza modelleri kullanılarak analiz edilmiştir. Analiz sonucuna göre, banka endeksinin volatilitesinde uzun hafızanın varlığı tespit edilmiş ve buna bağlı olarak da BIST bankacılık sektörünün zayıf formda etkin bir piyasa olmadığı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis of Long-Term Models of Hypothesis
2020
Yazar:  
Özet:

The Efficient Market Hypothesis proposed by Fama (1970) suggests that the stock prices fully reflect all relevant information about the market and therefore it is not possible to gain above average return. Fama (1970) suggested three different versions of market efficiency: weak, semi-strong and strong forms. In this way, weak form efficient market hypothesis states that the stock prices exhibit random walk process and thus it is impossible to determine the stock price in the future by using its past value. In this paper, we examine whether the weak form efficient market hypothesis is valid for the banking sector index in the Istanbul Stock Exchange by means of long memory models for the periods of 1997-2018. According to the analysis result, the existence of long memory in the volatility of the bank index was determined and accordingly it can be said that BIST banking sector does not provide weak form efficiency.

Anahtar Kelimeler:

The Analysis Of The Efficient Market Hypothesis For Banking Sector By Using Long Memory Models
2020
Yazar:  
Özet:

The Efficient Market Hypothesis proposed by Fama (1970) suggest that the stock prices full reflect all relevant information about the market and hence it is not possible to gain above average return. Fama (1970) suggested three different versions of market efficiency: weak, semi-strong and strong forms. In this manner, weak form efficient market hypothesis states that the stock prices exhibit random walk process and hence it is impossible to determine the stock price in the future by using its past value. In this paper, we examine whether the weak form efficient market hypothesis is valid for the banking sector index in the Istanbul Stock Exchange by means of long memory models for the periods of 1997-2018. According to the analysis result, the existence of long memory in the volatility of bank index was determined and accordingly it can be said that BIST banking sector does not provide weak form efficiency.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Journal of Management and Economics Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 888
Atıf : 3.546
2023 Impact/Etki : 0.175
Journal of Management and Economics Research