Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 1
ANA DİLİ ÖĞRETİMİNE YENİ YAKLAŞIMLAR
2010
Dergi:  
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ana dilinin etkinlik alanları, anlama ve anlatma becerileri üzerine kuruludur. Ana dilinin işlek ve güzel kullanımı; anlama becerileri, okuma ve dinleme, anlatma becerileri, konuşma ve yazma eğitimlerinin etkili olarak gerçekleştirilmesiyle mümkündür. Ana dilinin dört dil becerisi öğretilirken, dil bilgisi kuralları bunlar içerisinde eritilerek verilmelidir. Ana dilinin etkinlik alanlarının işlevselleştirildiği eğitim-öğretim biçiminde, öğrencilerin kelime hazinelerinin arttığı, düşünce ve yorum yeteneklerinin geliştiği gözlemlenmiştir. Dil öğretimi öğrencilerde dinleme, konuşma, okuma ve yazma gibi becerileri geliştirmeyi amaçlar. Bu sebeple, ana dili dersleri bilgi dersi olmaktan çok, beceri ve alışkanlık kazandırma dersidir. Dil becerilerini geliştirmede çoklu ortam sağlamak, görsel malzemelerden, teknolojiden, diğer araç ve gereçlerden yararlanmak oldukça faydalıdır. Böylece dil öğretimi, bilgi aktarmacılığından kurtarılıp, öğrencilerin anlama ve anlatma becerilerini etkili olarak kullanabilecekleri, işlevsel hâle dönüştürülmüş olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 478
Atıf : 4.748
Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi