Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 58
 İndirme 17
Yerel Halkın Arap Turistlere ve Helal Turizme Yönelik Algısı: Sapanca Örneği
2020
Dergi:  
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir yerin turistik destinasyon olabilmesinde, yerel halkın turizme ve turistlere bakış açısı önemli bir faktördür. Bu çalışmanın amacı, yerel halkın Arap turistlere yönelik algısını Sapanca örneği üzerinde incelemek ve Sapan-ca’nın helal turizm destinasyonu olabilmesi noktasında yerel halkın tutum ve algılarının olası etkilerinin araştı-rılmasıdır. Bu amaçla Sapanca sınırları içinde ikamet eden ya da çalışmakta olan farklı demografik özelliklere sahip 380 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemi kullanılarak anket uygulaması ile veri toplanmıştır. Sonuç olarak yerel halk, turizmin ilçenin ekonomik ve sosyal yönden gelişi-mi için önemli olduğuna inanmakta, alınacak önlemler ve doğru politikalarla Sapanca’nın iyi bir helal turizm mer-kezi olabileceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Local People’s Perception Of Halal Tourism and Arab Tourists: The Case Of Sapanca
2020
Yazar:  
Özet:

The local people's perspective on tourism and tourists is an important factor in making a place a touristic destina-tion. The objective of this study is to examine local peo-ple’s perceptions on Arab tourists in the case of the district of Sapanca in the province of Sakarya in Turkey, and analyze the possible effects of local people’s atti-tudes and perceptions on the possibility of the Sapanca district to become a Halal tourism destination. To this end, data were collected through application of a survey by meeting face to face with 380 people living or working inside the borders of the Sapanca district and who had different demographic characteristics. In conclusion, the local people believed that tourism is important for the economic and social development of the district and thought that Sapanca could be a decent Halal tourism destination with actions to be taken and proper policies. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 414
Atıf : 4.534
2023 Impact/Etki : 0.4
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi