Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 5
İlköğretimde Öğrenim Gören Öğrencilerin Yaşam Becerileri Üzerine Yapılan Lisansüstü Tezlerin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, ilköğretimde öğrenim gören öğrencilerin yaşam becerileri üzerine yapılan lisansüstü çalışmaların doküman analizi yöntemi ile incelenmesidir. Çalışmanın amacı doğrultusunda 2017-2022 yılları arasında yürütülmüş olan toplam 50 lisansüstü tezi incelenmiştir. Bu amaç kapsamında ilköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin yaşam becerilerini inceleyen çalışmaların temel özelliklerinin neler olduğu ele alınmıştır. Araştırma nitel desende yapılmıştır. Verilerin toplanmasında doküman incelenmesi ve analizde betimsel analiz kullanılmıştır. İlköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin yaşam becerileri ile ilgili yapılan lisansüstü çalışmaların incelenmesinde araştırmacılar tarafından ilgili literatürden yararlanılarak geliştirilen “Yayın İnceleme Formu” kullanılmıştır. Yayın inceleme formu araştırmanın yıllarına, veri türlerine, araştırma desenlerine, örneklem grubuna ve son olarak temalarına göre incelenmiştir. Araştırma bulgularına göre öğrencilerin yaşam becerileri ile ilgili yapılan lisansüstü çalışmalar en fazla 2022 yılında yapıldığı ve araştırma türü olarak nicel araştırma yöntemlerinin tercih edildiği görülmektedir. Aynı zamanda tezler araştırma temalarına göre incelendiğinde İlköğretim öğrencilerinin “duygularla ve stresle başa çıkma becerisi” temasında “sevinç” ve “heyecan” kodlarının ön plana çıktığı görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Graduate Thesis On The Life Skills Of Students In Primary Education
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the postgraduate studies on the life skills of primary school students, by document analysis method. In line with the purpose of the study, a total of 50 postgraduate theses conducted between 2017-2022 were examined. Within the scope of this purpose, main features of the studies examining the life skills of students studying in primary schools are discussed. The study was conducted in a qualitative design. Document analysis was used to collect data, and descriptive analysis for analysis. In the examination of the mentioned postgraduate studies; The "Publication Review Form" developed by the researchers benefitting from the relevant literature was used. Publication review form was examined by years of the study research, data types, research designs, sample group and finally their themes. According to the research findings; It is seen that the postgraduate studies on the life skills of the students are mostly carried out in 2022 and quantitative research methods are preferred as the research type. At the same time, when the theses are examined according to the research themes, it is seen that the codes of "joy" and "excitement" come to the fore in the theme of "the ability to cope with emotions and stress" of primary school students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 908
Atıf : 1.144
Akademik Tarih ve Düşünce Dergisi