Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
.KONAKLAMA ĠġLETMELERĠNDE ĠSTĠHDAM EDĠLEN PERSONELE YÖNELĠK EĞĠTĠM UYGULAMALARI: KIRGIZĠSTAN-BĠġKEK OTELLERĠNDE ÖRNEK OLAY ĠNCELEMESĠ
2016
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Kırgızistan‟daki konaklama işletmelerinin kendi personelleri için uyguladıkları eğitim politikalarını araştırmak ve uygulanmakta olan eğitim yöntemlerinin neler olduğunu tespit etmektir. Bu bağlamda başkent Bişkek‟te faaliyet gösteren 5 yıldızlı otellerden 3 otel örnek olay incelemesi için araştırmaya dahil edilmiştir. Bu otellerin üst dizey yöneticileri ile yüz yüze görüşülerek mülekat yapılmış ve önceden hazırlanan anket formundaki soruları cevaplandırmaları sağlanmıştır. Otel işletmelerinin personel eğitimi konusundaki mevcut durum ve uyguladıkları personel eğitim yöntemlerini sorgulamak amaçlı hazırlanan anketlerin analizinden; 5 yıldızlı otellerde istihdam edilen personelin sadece %27‟sinin turizm konusunda eğitimli oldukları, uluslararası zincir otel hariç diğer otellerde personel eğitimi ile ilgili profesyonel eğitimciler çalıştırılmadığı ve eğitimlerin genelde personel departmanı tarafından yürütüldüğü, eğitimci çalıştırmayan otellerin zaman zaman dışarıdan getirilen profesyonel eğitimcilerden yararlandıkları, otel işletmelerinin hizmet standartlarının korunması ve yükseltilmesi için personelin gelişen şartlara göre hazırlanması doğrultusunda bir eğitim planlaması yapılması konusunda istekli oldukları, otellerin çalışan personelin eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesinde genelde performans değerlendirme sonuçlarını kullandıkları, istihdam edilen personele nasıl bir eğitimin ve yöntemin gerekli olup olmadığına eğitim öncesinde ve sonrasında başvurulan bir takım testlerin değerlendirilme sonuçlarına göre karar verdikleri, konaklama işletmelerinin işleyişi ve personel eğitimine bakış açılarının faklılık gösterdiği ancak personel alımı yaparken kişinin eğitim durumunu gözönüne almaya önem verdikleri bilgisi elde edilmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.936
Atıf : 9.753
2023 Impact/Etki : 0.503
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi