Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 4
Ebu'l-Hasan El-Harakanî'nin Sünnet Anlayışı
2014
Dergi:  
Hikmet Yurdu Düşünce-Yorum Sosyal Bilimler Araştırma Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede Ebu'l-Hasan el-Harakanî'nin Hz. Peygamber'in Sünnet'ini nasıl anladığı ve yorumladığı sözlerinden örneklerle ortaya konulmaya çalışılmıştır. O, hayatı boyunca Kur'an ve Sünnet'i kendisine rehber edinmiş bir İslam mütefekkiridir. Onun sözleri incelendiğinde ayet ve hadisleri özümsediği ve konuşmalarında bunları referans aldığı anlaşılmaktadır. el-Harakanî, Kur'an ve Sünnet'in emirlerine sımsıkı sarılması, Sahabe'yi kendine örnek alması, derin bir tefekkür faaliyeti ve ciddi bir nefis mücadelesinin sonunda üstün manevî derecelere ulaşmayı başarmıştır. O, daima dünyanın geçici güzelliklerini elinin tersiyle itmiş, hiçbir zaman makam, mevki ve maddiyat beklentisi içinde olmamıştır. Eriştiği makamları anlayamayacak seviyede olanların kendisi hakkındaki değerlendirmelerini ciddiye almamış, onların övmeleri ya da yermelerinin kendisi için bir anlam ifade etmediğini söylemiştir. Böyle bir sözü insanların alkışını ve takdirini değil, ancak Yüce Allah'ın rızasını gözeten birisinin söyleyebileceği açıktır. el-Harakanî'nin Sünnet anlayışına göre sadece belli ibadetleri yapmak yeterli ve doğru değildir. Ona göre, şekil ve özü, lafız ve manayı birleştirmeyen ve tam anlamıyla Allah'a teslim olmayan bir sûfî insan-ı kamil olamaz. İnsan-ı kamil, günlük ibadetlerine ilave olarak birey ve toplum odaklı çalışmalar yapar; insanlığın küresel sorunlarına çareler üretir; tüm insanların İslam'ı tanımaları için çalışır; onlara sevgi, merhamet ve şefkatle davranır. Sürekli ahlakını güzelleştirmek için uğraşır ve tüm dünyaya örnek olacak davranışlar sergiler.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Hikmet Yurdu Düşünce-Yorum Sosyal Bilimler Araştırma Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 400
Atıf : 707
Hikmet Yurdu Düşünce-Yorum Sosyal Bilimler Araştırma Dergisi