Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 4
ALOPESİ AREATA’DA TNF-α PROMOTÖR POLİMORFİZMİNİN ANALİZİ
2017
Dergi:  
Kocatepe Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

AMAÇ: Alopesi Areata patogenezinde, değiş- miş T hücre aracılı bağışıklığın rol aldığını gösteren çok sayıda çalışma bulunmaktadır. Sitokinlerin ve kemokinlerin Alopesi Areata’nın immun sürecinde önemli rol oynamasından dolayı, Alopesi Areata’ya yatkınlık ile TNF-α-308G/A polimorfizmi arasındaki olası bağlantının Türk populasyonunda araştırılması amacıyla bu çalışma gerçekleştirildi. GEREÇ VE YÖNTEM: Sunulan vaka kontrol çalışmasına 107 Alopesi Areata hastası ve 113 sağlıklı kontrol bireyi dahil edildi. TNF-α-308G/A polimorfizminin genotiplendirmesi Polimeraz Zincir Reaksiyonu (PZR) ve Restriksiyon Enzim Analizi (REA) yöntemleri ile gerçekleştirildi. BULGULAR: Hasta ve kontrol gruplarında TNF-α-308 G/A genotiplerinin ve allel frekanslarının dağılımı arasında anlamlı bir bağlantı bulunamadı (p=0.673 ve p=0.177, sırasıyla). Benzer şekilde, TNF-α-308 G/A polimorfizmi ile Alopesi Areata’nın klinik bulguları arasında fark tespit edilemedi. SONUÇ: Bu çalışma, TNF-α-308 G/A polimorfizminin Türk populasyonunda Alopesi Areata gelişiminde önemli bir rol oynamadığını göstermektedir. 

Anahtar Kelimeler:

ALOPESI AREATA'DA TNF-α PROMOTÖR POLIMORFIZMININ ANALYSIS
2017
Yazar:  
Özet:

Objective: There are numerous studies showing that in the pathogenesis of Alopecia Areata, immunity through the variable T cell plays a role. Due to the important role of cytokins and chemicins in the immune process of Alopecia Areata, this study was conducted in order to investigate the possible link between the tendency to Alopecia Areata and TNF-α-308G/A polymorphism in the Turkish population. READ AND METHOD: The presented case control study included 107 Alopesi Areata patients and 113 healthy control individuals. Genotyping of TNF-α-308G/A polymorphism was performed by methods of Polymerase Chain Reaction (PZR) and Restriction Enzyme Analysis (REA). Notes: There was no meaningful connection between the distribution of TNF-α-308 G/A genotypes and allel frequencies in patients and control groups (p=0.673 and p=0.177, respectively). Similarly, the difference between TNF-α-308 G/A polymorphism and the clinical findings of Alopecia Areata was not identified. This study shows that TNF-α-308 G/A polymorphism does not play an important role in the development of Alopesi Areata in the Turkish population.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Kocatepe Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.024
Atıf : 2.070
Kocatepe Tıp Dergisi