Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 58
 İndirme 9
SURİYE’YE KOMŞU ÜLKELERİN SURİYELİ MÜLTECİLERE YÖNELİK POLİTİKALARI
2018
Dergi:  
Journal of TESAM Akademy
Yazar:  
Özet:

Suriye krizi ve krizin insani boyutu, 2011 yılından itibaren ortaya çıkmış ancak bölge ülkeleri her ne kadar bu durumun farkında olsa da dünya genelinde krizin bu boyutuna yönelik bir duyarsızlık söz konusu olmuştur. Türkiye, Suriye krizinin insani boyutuna yönelik olarak krizin başında harekete geçmiş ve zaman içinde Suriye krizinin insani boyutunda Türkiye’nin uyguladığı politikalar ve uluslararası topluma bir örnek olan tutumu, uluslararası boyutta akademide, medyada ve kamuoyunda çoğunlukla göz ardı edilmiştir. Bu çalışma, Türkiye’nin Suriye krizinden etkilenen sivillere yönelik insani politikasını Suriye ile sınırları bulunan Lübnan, Ürdün ve Irak’ın yaklaşımlarıyla karşılaştırarak analiz etmektedir. Çalışma esnasında literatür taramasının yanı sıra 2014-2017 yılları arasında Suriye’ye komşu ülkelerde yapılan görüşmeler ve saha çalışmalarından yararlanılmıştır. Çalışmada ilk olarak Suriye krizinin geldiği nokta genel hatlarıyla ortaya konmakta ardından sırasıyla Türkiye, Lübnan, Ürdün ve Irak’ın geliştirdiği yaklaşımlar tartışılmaktadır. Sonuç olarak Türkiye’nin Suriye krizinin insani boyutuna yönelik uyguladığı politikaların tecrübelerle gelişerek profesyonel bir şekilde uygulandığı Türkiye’nin ardından Ürdün’ün krize profesyonel bir şekilde yaklaşım gösterdiği görülmektedir. Lübnan ve Irak’ın ise bir yandan krizin insani boyutuna muhatap olurken diğer yandan uyguladıkları politikalarla krizin bu boyutunu görmezden gelme veya öteleme şeklinde bir yaklaşım sergilediği görülmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of TESAM Akademy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 216
Atıf : 585
Journal of TESAM Akademy