Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 7
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDAKİ YÖNETİCİLERİN KRİZ YÖNETİMİNDEKİ YETERLİLİKLERİNİN BELİRLENMESİ (ARTVİN İLİ ÖRNEĞİ)
2021
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, ortaöğretim kurumu yöneticilerinin yönetim fonksiyonlarını yerine getirirken hangi krizlerle karşılaştıklarını, kriz yönetim bilgilerini, okulda ortaya çıkan krizleri hangi faktörlerin tetikleyeceğini, kriz yönetim süreci algılarının kişisel değişkenlere (cinsiyet, yaş, meslek ve yöneticilikteki kıdemi, hizmet içi eğitim vb.) göre nasıl değişiklikler gösterdiğini, yöneticilerin kriz yönetimi çalışmalarının neler olduğunu ve kriz yönetimi sürecinde kimlerden yardım alabileceklerini belirlemektir. Bu çalışmada betimsel modelinden yararlanılmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak “Kriz Yönetimi Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırmanın evreni 2020-2021 eğitim öğretim yılı Artvin Merkez ve ilçelerindeki 32 ortaöğretim kurumları yöneticilerinden oluşmaktadır. Araştırmanın örneklemini oluşturan 48 yöneticinin 38’i erkek, 10’u kadın, yine bu yöneticilerin 19’u müdür, 1’i müdür başyardımcısı ve 28’i müdür yardımcısıdır. Verilerin değerlendirilmesinde SPSS 25.0 sürümü kullanılmıştır. Kriz yönetimi ölçeği uygulama sonuçlarına göre yöneticilerin kriz yönetimi sürecindeki yeterlilikleri öğretmenlikteki ve yöneticilikteki kıdem, yaş, okuldaki pozisyonu ve hizmet içi eğitimlerine katılımlarına bağlı olarak değiştiğini göstermesine rağmen, bu farkın istatistiksel olarak anlamlı bir fark yaratacak büyüklükte olmadığı belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDAKİ YÖNETİCİLERİN KRİZ YÖNETİMİNDEKİ YETERLİLİKLERİNİN BELİRLENMESİ (ARTVİN İLİ ÖRNEĞİ)
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to see what crises the managers of the high school institutions face when performing their management functions, the knowledge of crisis management, what factors will trigger the crises that occur in the school, the perception of the crisis management process to personal variables (gender, age, career and management, service education, etc.) It is based on how the changes are shown, what the management work is and who can get help in the crisis management process. In this study, the model was used. The study used the "Crisis Management Scale" as a data collection tool. The universe of the research consists of the directors of 32 secondary education institutions in the Artvin Center and districts in the 2020-2021 educational year. 38 of the 48 managers who form the sample of the study are men, 10 are women, 19 are managers, 1 are vice-managers and 28 are vice-managers. The SPSS version 25.0 was used for the data assessment. Although the scale of crisis management shows that the skills of managers in the crisis management process varies depending on their age, age, school position and participation in service training, this difference has not been determined in the scale that will create a statistically meaningful difference.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 341
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)