User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
  Citation Number 1
 Views 54
 Downloands 12
Investigation of Sports Injuries and Kinesiophobia in Volleyball Players
2020
Journal:  
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi
Author:  
Abstract:

Spor yaralanmaları, sportif faaliyetler sırasında karşılaşılan, bireysel ya da çevresel faktörlerden dolayı oluşabilen yaralanmalardır. Spor yaralanmalarının özellikleri, yapılan spor branşına göre farklılık gösterir. Bu çalışma voleybolcularda görülen kas-iskelet sistemi yaralanmalarını tespit etmek, kinezyofobi düzeylerini incelemek, sporculara ait bazı kişisel bilgiler ile yaralanma ve kinezyofobi arasındaki ilişkiyi incelemek amacıyla yapılmıştır. Voleybol branşında 102 sporcu (61 kadın ve 41 erkek) çalışmaya dahil edildi. Sporcuların yaralanmaları “Kas-İskelet Sistemi Anketi” ile değerlendirildi. Sporcuların kinezyofobi düzeyleri “Tampa Kinezyofobi Ölçeği” ile değerlendirildi. Ayrıca, sporcular demografik bilgilerini içeren kişisel bilgi formunu da doldurdular. Verilerin değerlendirilmesinde SPSS 22 programı kullanıldı. Sonuçlar frekans, yüzde dağılımı, t testi, anova testi ve ki-kare testleri ile değerlendirildi. Anlamlılık düzeyi “p<0.05” olarak kabul edildi. Çalışmaya katılan sporcular arasında 75 sporcunun en az bir bölgesinde yaralanma ile karşılaştığı, bölge olarak en fazla yaralanmanın %40.2 oranıyla omuzda olduğu belirlendi. Yaralanmaların görüldüğü bazı vücut bölgeleriyle sporcuların bazı demografik bilgileri istatistiksel olarak anlamlı düzeyde farklılık göstermektedir. Cinsiyet ile bel ve boyun yaralanması, sporcunun voleyboldaki pozisyonu ile bel ve sırt yaralanması, haftalık antrenman sayısı ile ayak-ayak bileği yaralanması arasında anlamlı düzeyde ilişki çıkmıştır (p <0.05). Yaralanma geçirmiş olan sporcular içerisinde sporcuların özellikleri ile kinezyofobi değerleri bakımından anlamlı farklılık bulunamamıştır (p>0.05).

Keywords:

0
2020
Author:  
Citation Owners
Attention!
To view citations of publications, you must access Sobiad from a Member University Network. You can contact the Library and Documentation Department for our institution to become a member of Sobiad.
Off-Campus Access
If you are affiliated with a Sobiad Subscriber organization, you can use Login Panel for external access. You can easily sign up and log in with your corporate e-mail address.
Similar Articles










Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi

Field :   Spor Bilimleri

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 281
Cite : 1.818
2023 Impact : 0.288
Gaziantep Üniversitesi Spor Bilimleri Dergisi