User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 30
 Downloands 1
KARA HARP OKULU LABORATUVAR MERKEZİ BİNASININ YEŞİL BİNA ÖZELLİKLERİ AÇISINDAN İNCELENMESİ
2017
Journal:  
SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi
Author:  
Abstract:

Yeşil binalar, binaların başta enerji olmak üzere kaynak tüketimi ile çevre ve insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmeyi hedefleyen binalardır. Bu binaların gelişmiş ülkelerin yapı sektörlerinde ki payı her geçen gün artmaktadır. Türkiye’de sertifikalı yeşil bina sayısı çok az olduğu gibi, yalnızca iki kamu binasının yeşil bina sertifikası aldığı görülmektedir. Yoğun kullanım nedeniyle, başta hammaddelerinde dışarı bağımlı olduğumuz enerji olmak üzere önemli miktarda kaynak tüketiminin gerçekleştiği kamu binalarının dikkate değer bir kısmı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) kullanımındadır. TSK’nın, ihtiyaçları doğrultusunda her yıl yeni binalar inşa etmek veya kullanımındaki binaları yenilemek üzere önemli yatırımlar yaptığı göz önüne alındığında, bu yatırımların yeşil binalara yönlendirilmesinin kaynak tasarrufu sağlanması ve çevrenin korunması gibi faydalarının yanında, toplumda yeşil bina bilincinin yaygınlaşmasına da katkı sağlayacağı açıktır. Bu çalışmada Kara Harp Okulu (KHO) eğitim ve öğretim sisteminin modernizasyonu kapsamında inşası tamamlanan, yeşil bina sertifikası almamış, ancak birçok özelliği itibarıyla yeşil bina vasfı taşıyan bir eğitim binası, LEED (Leadership in Energy and Environmental Design/Enerji ve Çevresel Tasarımda Liderlik)’in okullar için geliştirdiği değerlendirme sisteminin ana başlıkları altında incelenmiştir. Çalışma ile başta TSK olmak üzere, kamuda yeşil binalara ilişkin farkındalığın artırılması, yeşil bina tasarım ve yapım süreçlerinin teşvik edilmesi amaçlanmıştır.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi

Field :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 144
Cite : 601
2023 Impact : 0.25
SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi