Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 73
 İndirme 3
Yapısal ve Eğitsel Özellikleri Açısından “yeşil Adanın Çocukları” Romanının İncelenmesi
2022
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanoğlunun doğumundan itibaren her dönem belli ruhsal ve fiziksel ihtiyaçları vardır. Söz konusu ihtiyaçlar öncelikle aile daha sonra çevre, öğretmenler ve kitaplar tarafından karşılanmaktadır. Çocukların hayatı öğrenmek için edebî eserlere ihtiyaç duydukları bilinen bir gerçektir. Onlar için yazılan bir eserin doğrudan çocuğun gelişimine farklı şekillerde katkıda bulunduğu bilinen bir gerçektir. Bu alanda kaleme alınan eserler, çocukların duygu ve düşünce dünyalarına olumlu katkı sağlamaktadır. Her gelişim döneminde çocukların okuyacağı eserler farklılık göstermektedir. Çocuklar için bir metin oluşturulurken, hedef kitlenin algılama düzeyi, ilgi alanı, ruh dünyası gibi birtakım özellikler göz önünde bulundurulmalıdır.

Çocuk edebiyatının temel ilkeleri doğrultusunda kaleme alınan romanda Havva Tekin, Kıbrıs Türk Çocuk edebiyatına önemli bir katkı yapmış ve 1974-1975 yıllarında Kıbrıs’ta yaşananları iki çocuğun gözünden eleştirel bir bakış açısıyla okuyucuya anlatmıştır.Yazar sözü edilen romanı, çocuğa görelik ilkesine uygun olarak kaleme almış; gerekli dış yapı özellikleri (boyutlar, kâğıt, kapak-cilt, sayfa düzeni, harfler ve resimler)ve iç yapı özelliklerine  (konu, plan, izlek, karakterler, dil ve anlatım, iletiler, çevre) uygun aynı zamanda temel eğitim ilkeleriyle uyumlu nitelikli bir çocuk edebiyatı romanı ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

A Review Of The Novel "the Children Of The Green Island" From The Opening Of Its Creative and Educational Features
2022
Yazar:  
Özet:

From the birth of the human being, every period has certain mental and physical needs. These needs are first satisfied by the family and then by the environment, teachers and books. It is a well-known fact that children need literary works to learn life. It is a known fact that a work written for them contributes directly to the development of the child in different ways. The works taken in this field make a positive contribution to the worlds of children's feelings and thoughts. In every development period, the works that children will read are different. When creating a text for children, a number of characteristics, such as the level of perception of the target audience, the area of interest, the spirit world, should be taken into account.

Havva Tekin has made a significant contribution to the Cyprus Turkish Children's Literature and in 1974-1975 has told the reader of the events in Cyprus with a critical perspective from the eyes of two children.The author said the novel has been painted in accordance with the principle of relativity; the necessary external structural characteristics (size, paper, cover-cilt, page arrangement, letters and images) and the internal structural characteristics (theme, plan, trace, characters, language and narrative, messages, the environment) are also relevant to the basic educational principles.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.745
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini