Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 48
 İndirme 14
MESLEK LİSELERİNDE GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLERİN ÖRGÜT KÜLTÜRÜ VE ÖĞRENEN ÖRGÜT ALGILARI
2020
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, meslek liselerinde görev yapan öğretmenlerin örgüt kültürü ve öğrenen örgüt algıları arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Araştırmada veri toplama aracı olarak Şahin (2011) Örgüt kültürü ölçeği ve Şahin, Çakır ve Öztürk (2014) tarafından Türkçe’ye uyarlanan Öğrenen Örgüt Profili Ölçeği (ÖÖPÖ) kullanılmıştır. Araştırmada iki ölçekten elde edilen verilerin analizinde birinci alt problem için örgüt kültürü ve öğrenen örgüt ölçeklerinin aritmetik ortalama ve standart sapma puanları hesaplanmıştır. İkinci alt problem için öğretmenlerin öğrenen örgüt ve örgüt kültürü algıları arasındaki ilişkiyi belirlemek için korelasyon analiz tekniği kullanılmıştır. Araştırmanın sonucunda, öğretmenlerin örgüt kültürü algılarının “Yüksek” düzeyde, öğrenen örgüt algılarının ise “orta” düzeyde olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmada öğretmenlerin örgüt kültürü (tüm boyutlarda) ile öğrenen örgüt algıları (tüm boyutlarda) arasında pozitif yönde ‘orta’ seviyede bir ilişki olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Teachers who work in the fields of education and education
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to determine the relationship between the organizational culture of teachers working in professional high schools and the organizational perceptions of learning. The study used the Shahin (2011) Organizational Culture Scale as a data collection tool and the Learning Organizational Profile Scale (ÖÖPÖ) adapted to Turkey by Shahin, Çakır and Öztürk (2014). Analysis of the data obtained from two scales in the study calculated the arithmetic average and standard deviation points of the organization culture and learning organization scales for the first sub-problem. For the second subproblem, the correlation analysis technique has been used to determine the relationship between the organizational and organizational culture perceptions that teachers learn. The study found that teachers’ organizational culture perceptions were at the “High” level, while learning organizational perceptions at the “Middle” level. The study found that teachers’ organizational culture (in all dimensions) and organizational perceptions (in all dimensions) are in a positive direction a ‘mediate’ level relationship.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 360
2023 Impact/Etki : 0.085
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences