Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 3
Kadınların Kariyer Gelişiminde Cam Tavan, Mesleki Öz Yeterlik, Rol-Model ve Güç Mesafesinin Rolü: Ordu İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Örneği
2023
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, kadınların kariyer gelişiminde cam tavan, güç mesafesi, mesleki öz yeterlik ve rol-modelin etkisini belirlemektir. Çalışma, nicel araştırma deseninde ve ilişkisel tarama modelinde tasarlanmıştır. Araştırma, Ordu İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı kamu hastanelerinde görev yapan kadın çalışanlar üzerinde gerçekleştirilmiştir. Veri toplama işlemi, uygun örnekleme yöntemiyle 2 Mart 2022-11 Nisan 2022 tarihleri arasında toplanmıştır. Örneklemi, 324 kadın sağlık çalışanı oluşturmaktadır. Veriler, SPSS 25 ve PROCESS macro yazılımı ile analiz edilmiştir. Değişkenlerin aralarındaki ilişki korelasyon ve regresyon analiziyle belirlenmiştir. Araştırma bulguları, kadın çalışanların kariyer gelişimi ile mesleki öz-yeterlik ve rol-modeli arasında pozitif bir ilişki olduğunu ortaya koymaktadır. Kadın çalışanların kariyer gelişimi ile cam tavan ve güç mesafesi arasında ise negatif bir ilişkinin olduğu bulunmuştur. Ayrıca bulgular, kadın çalışanların cam tavan algısı ile güç mesafesi arasında pozitif, rol-model arasında ise negatif bir ilişkinin olduğunu göstermektedir. Öte yandan, kadın çalışanların cam tavan algısı ile mesleki öz yeterliği arasında anlamlı bir ilişki bulunamamıştır. PROCESS macro ile yapılan aracılık testi sonuçlarına göre kadın çalışanların cam tavan algısı, kariyer gelişimi ile rol-model ve güç mesafesi arasındaki ilişkide aracı etkiye sahiptir.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Glass Ceiling, Occupational Self-efficacy, Role Model and Power Distance In Women's Career Advancement: Example Of Public Hospitals Of Ordu Provincial Directorate Of Health
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to determine the effect of glass ceiling, power distance, occupational self-efficacy and role model in the career advancement of women. The study is designed in quantitative research design and relational survey model. The research is carried out on female employees working in public hospitals of Ordu Provincial Directorate of Health. The data collection process is collected between 2 March 2022 and 11 April 2022 through convenient sampling method. The sample consists of 324 female health employees. Data is analyzed using SPSS 25 and PROCESS macro statistics software. The relationship among the variables is identified by using correlation and regression analysis. Correlation and regression analysis are applied to determine the relationship between the variables. The research findings reveal positive relationships between female employees’ career advancement, and occupational self-efficacy and role model. The findings also exhibit that there are negative relationships between female employees’ career advancement, and glass ceiling and power distance. In addition, the findings show that there is a positive relationship between the glass ceiling perception of female employees and power distance, but a negative relationship with the role model. On the other hand, no significant relationship is found between the glass ceiling perception of female employees and occupational self-efficacy. According to the results of the mediation test conducted through the PROCESS macro, the glass ceiling perception of female employees has a mediating effect in the relationship between career advancement and, role model and power distance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 3.879
2023 Impact/Etki : 0.389
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi