Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 52
 İndirme 16
ÖRGÜTSEL SİNİZM ALGISININ, ÜRETKENLİK KARŞITI İŞ DAVRANIŞLARI VE İŞTEN AYRILMA NİYETİ İLE İLİŞKİSİ: BİR KAMU ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, örgütsel sinizm algısı ile üretkenlik karşıtı iş davranışları ve işten ayrılma arasındaki ilişkiyi belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırma kapsamındaki veriler nicel yöntemler kullanılarak elde edilmiştir. Araştırmanın uygulama da gerçekleştirilmesi için anket yöntemi kullanılmıştır. Anket, kamu sektöründe çalışan 304 kişi üzerinde uygulanmıştır. Anketler, elektronik ortamda kolayda örnekleme yöntemi ile toplanmıştır. Anket analizleri, AMOS 23 ve SPSS 23 paket programları aracılığıyla gerçekleştirilmiştir. Verileri analiz edebilmek için “Betimleyici İstatistikler”, “Doğrulayıcı Faktör Analizi” ve “Korelasyon Analizi” kullanılmıştır. Analiz sonucunda ulaşılan bulgulara göre araştırmaya katılım sağlayan bireylerin örgütsel sinizm algılarının üretkenlik karşıtı iş davranışı ve işten ayrılma niyeti arasında anlamlı ve pozitif ilişkilerin var olduğunu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Relationship with the logic of the self-determination, the behavior of the productivity and the intention of departure: an example of a public
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to determine the relationship between the organizational sinism perception and anti-productivity work behavior and the leaving work. The data under the research is obtained using quantitative methods. The research method has also been used for the implementation of the research. The survey was carried out on 304 people working in the public sector. Surveys are easily collected in electronic environments through the sampling method. The survey analysis was carried out through the AMOS 23 and SPSS 23 package programs. For the analysis of the data, "Confirming Statistics", "Confirming Factor Analysis" and "Correlation Analysis" were used. According to the results of the analysis, the organizational sinism perceptions of individuals who participate in the research have found that there are meaningful and positive relationships between an anti-productivity business behavior and the intention of leaving the job.

Anahtar Kelimeler:

The Relationship Among The Perception Of Organizational Cynicism and Counterproductive Work Behavior and Turnover Intenti̇on: A Public Business Example
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of the research is to determine the relationships among organizational cynicism perceptions and counterproductive work behaviors and intentions to leaving in the job  The data in the study were obtained by using quantitative methods. Survey method was used to collect the data. The survey was carried out on 304 people working in the public sector. The surveys were conducted by conveince sampling method. The data was analyzed by using AMOS 23 and SPSS 23 software programmes. "Descriptive Statistics", "Confirmatory Factor Analysis" and "Correlation Analysis" were used to analyze the data. According to the results, it has been determined that there is a significant and positive relationship between the organizational cynicism perceptions and counterproductive work behaviors and turnover intention.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 291
Atıf : 1.682
2023 Impact/Etki : 0.261
Bilgi Ekonomisi ve Yönetimi Dergisi