Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 127
 İndirme 25
Türkiye’de Özel Yetenekli Öğrenciler için Türkçe Eğitimi Sorunları ve Çözüm Önerileri
2020
Dergi:  
International Journal of Languages Education and Teaching
Yazar:  
Özet:

Tüm bireyler özel ve tek olup kendine özgü bazı yeteneklerle dünyaya gelmektedir. Ancak bazı bireyler zekâ, yaratıcılık, bilgi üretme ve problem çözme gibi çeşitli özellikler açısından diğerlerine göre üstünlük ya da farklılık göstermektedirler. Alanyazında diğer insanlara nazaran bazı özellikleriyle üstün ve farklı olan bireyler “özel yetenekli” olarak adlandırılmaktadır. Özel yetenekli öğrenciler, yaşıtlarına göre ileri bilişsel kapasiteye sahiptir ve normal programlar yoluyla sağlanamayan geniş kapsamlı öğretim olanaklarına gereksinim duymaktadırlar. Bundan dolayı 21. yüzyılın ilk çeyreği biterken gerek Dünya’da gerekse Türkiye’de özel eğitim yelpazesi içerisinde çok özel bir alan olan özel yetenekli bireylerin eğitiminin bir disiplin olarak öne çıktığı görülmektedir. Bu durum, özel yetenekli bireylerin desteklenmesine olanak sağlayan çeşitli projelerin doğmasına sebep olmuştur. Bu projelerden biri de Türkiye’deki Bilim ve Sanat Merkezleri’dir (BİLSEM). BİLSEM Türkiye’de özel yetenekli öğrencilerin destek eğitimi aldıkları bir “özel eğitim” kurumudur. Türkçe dersi BİLSEM’de destek eğitimi alan özel yetenekli öğrenciler için zorunlu bir derstir. Türkçe dersinde özel yetenekli öğrencilerin temel dil becerilerinin geliştirilmesine ve yaratıcı bir şekilde dilsel etkileşimde bulunmalarına yönelik proje tabanlı etkinlikler yapılmaktadır. Bu araştırma, BİLSEM Türkçe derslerinde karşılaşılan sorunların araştırıldığı ve çözüm yollarının önerildiği nitel bir çalışmadır. Çalışmadaki nitel veriler, yapılandırılmamış görüşme tekniği ile toplanmıştır. Görüşmeler 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı’nda Türkiye genelindeki farklı BİLSEM’lerde görev yapan on dört Türkçe öğretmeni ile yapılmıştır. Araştırma bulgularından hareketle on bir farklı sorun alanı tespit edilmiş ve çözüm önerileri sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Turkish Education Problems and Solutions for Special Talented Students in Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

All individuals are unique and unique, and they are born with some unique abilities. However, some individuals are superior or different from others in terms of different characteristics such as intelligence, creativity, knowledge production and problem-solving. Individuals that are superior and different with some characteristics of the other people in their field are called "special talents". Special skilled students have advanced cognitive capabilities according to their age and are required for extensive teaching opportunities that cannot be provided through normal programs. That is why 21. At the end of the first quarter of the century, it appears that the education of special skilled individuals, which is a very special area within the special education range in Turkey, appears as a discipline. This has led to the birth of various projects that enable the support of special talented individuals. One of these projects is the Science and Art Centers in Turkey (BILSEM). BILSEM is a "special education" institution where special skilled students in Turkey receive support training. The Turkish course is an obligatory course for special skilled students who receive support education in BILSEM. In the Turkish course, project-based activities are carried out aimed at developing the basic language skills of special skilled students and creatively interacting in language. This research is a qualitative study in which the problems encountered in BILSEM Turkish courses are investigated and solutions are suggested. Qualitative data in the study is collected using unconfigured interview technique. The talks were held with fourteen Turkish teachers working in different BILSEMs throughout Turkey in the 2019-2020 Education Year. Through the research findings, a dozen different problem areas were identified and solutions proposals were presented.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










International Journal of Languages Education and Teaching

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 881
Atıf : 1.214
2023 Impact/Etki : 0.121
International Journal of Languages Education and Teaching