User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 17
 Downloands 5
ANTALYA'DA FAALİYET GÖSTEREN HASTANELERİN WEB SİTELERİNİN MEDİKAL TURİZM AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
2022
Journal:  
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi
Author:  
Abstract:

Sağlık amaçlı turizm hareketliliği bireylerin tıbbi tedavi ile sağlıklı yaşam ve görünümünü güzelleştirmek amacıyla bulunduğu ülkeden bir başka ülkeye seyahat etmesini içermektedir. İletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak insanların bilgiye erişiminde önemli bir kaynak haline gelen internet de bu süreci hızlandıran bir unsur haline gelmiştir. İnternet teknolojisiyle kullanıcılar her türlü sağlık bilgisine hızlı, farklı biçimlerde, kolay ve etkileşimli bir şekilde ulaşabilmektedir. Dolayısıyla yeni iletişim teknolojileri, kullanıcıların bilgiye erişim biçimiyle beraber sağlık kuruluşlarının çalışma şeklini de değiştirmiştir. Çalışmanın amacı, tıbbi tedavi sürecini içeren medikal turizm faaliyetlerinde yeni iletişim teknolojilerinin sağlık kuruluşları tarafından nasıl kullanıldığını ortaya koymaktır. Bu çerçevede ülkemizin en önemli turizm kentlerinden biri olan Antalya’da faaliyet gösteren ve Sağlık Bakanlığı tarafından “Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi”yle yetkilendirilen kamu ve özel hastanelerin örneklem olarak belirlendiği çalışmada, web siteleri üzerinden bir analiz gerçekleştirmek hedeflenmektedir. Nicel araştırma yönteminin benimsendiği çalışmada veriler içerik analizi tekniği kullanılarak analiz edilmektedir. Çalışmada analiz, teknik özellikler, hastane ve hizmetleri, hastaya sunulan sağlık hizmetleri, online hizmetler ile hastane dışı faaliyetler olmak üzere beş kategoride gerçekleştirilmektedir. Analiz sonucunda elde edilen bulgulara göre Antalya’da faaliyet gösteren kamu hastanelerinin web sitelerinin teknik özellikler çerçevesinde iyi tasarlandığı, özel hastanelerin ise online hizmetler konusunda daha erişilebilir olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Keywords:

null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 1.167
Cite : 2.664
2023 Impact : 0.172
3. Sektör Sosyal Ekonomi Dergisi