Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Kilis Örneğinde Suriyeli Mültecilerin Kur'an-ı Kerim İle İlgilerinin Moral Ve Motivasyonlarına Etkisi
2017
Dergi:  
Ortadoğu ve Göç
Yazar:  
Özet:

Yüce Allah Bakara Sûresinin 155.âyetinde, insanları korku, açlık, mal, can ve ürünlerinde eksiltme ile sınayacağını bildirmektedir. Her insanın başına gelebilecek benzeri olumsuzluklarda, ona moral ve motivasyon desteği sağlayacak manevi değerlere ihtiyacı vardır. İç savaş nedeniyle ülkemize gelen Suriyeliler, en ağır sıkıntılardan biri olan “savaş”ın zorluklarını yaşamışlardır. Onların yüce kitabımızdan ne oranda manevi destek aldıklarının ortaya konması, aynı zorluklarla karşılaşması mümkün olan herkes için, tecrübelerinin örneklik teşkil etmesi ve bu deneyimlerinden ders çıkarılması açısından önem arz etmektedir. Sığınmacılar hakkında yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda, onların Türkiye’yi seçme sebeplerinin arasında, iki ülke halkının ortak geçmişe sahip olmaları, kültürlerinin benzerlik arz etmesi ve en önemlisi, ortak dini inancı paylaşmaları gibi hususların bulunduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle Suriyeli göçmenler üzerindeki araştırmalarda, özellikle onların dini hayatı üzerinde yoğunlaşılmış, konuyla ilgili pek çok tespit ve değerlendirmeye yer verilmiştir. Biz de bu araştırma ile biraz daha detaya inerek onların dini hayatları içinde yüce kitabımızın yerini ve önemini araştırmaya çalışacağız. Bu çalışmada mültecilerin savaştan önceki normal yaşantılarında, savaş sırasında ve sonrasında Kur'an’ı ne sıklıkla okuduklarının tespit edilmesi, savaş ortamında Kur'an okumalarının artıp artmadığının belirlenmesi amaçlanmaktadır. Mültecilerin bahse konu tecrübelerinin ortaya konması ve yüce kitabımızın sıkıntılı dönemlerinde insanlara verdiği manevi desteğin somut bir şekilde anlaşılması için böyle bir araştırmaya ihtiyaç bulunduğu kanaatindeyiz. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Ortadoğu ve Göç

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 847
Ortadoğu ve Göç