Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
HOW EMPLOYEES SURVIVE IN THE INDUSTRY 5.0 ERA: IN-DEMAND SKILLS OF THE NEAR FUTURE
2021
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

Endüstri 5.0 sürecinin başlaması beklenen 2025 yılı itibariyle insan, robot ve algoritma işbirliğindeki otomasyon sistemler ile donatılmış yeni bir iş dünyasının oluşması öngörülmektedir. Endüstri 5.0 ile iş yapış şekillerinin değişmesi neticesinde, işleri icra etmek için gerekli olan becerilerin de değişmesi, dolayısıyla da “beceri açıklarının” ortaya çıkması beklenmektedir. Bu makalenin amacı; Endüstri 5.0 kavramını tanıtarak, Endüstri 5.0’ın ilerleyen yıllarda çalışan becerilerini nasıl farklılaştıracağını açıklamaktır. Çalışmanın kavramsal çerçevesini; Dünya Ekonomik Forumu’nun 2016 ve 2020 tarihli, “Future of Job Reports” başlıklı raporlarında yer alan beceri sınıflandırması oluşturmaktadır. Bu beceri sınıflandırmasından hareketle; problem çözme becerilerinin geçmiş yıllarda olduğu gibi aranan beceriler içerisinde yer almaya devam edeceği, ayrıca liderlik ve sosyal etki becerileri, teknoloji temelli beceriler ve kendi kendini yönetme becerilerinin ön plana çıkacağı öngörülmektedir. Yeni endüstri devrimi ile birlikte aranılacak becerilerin ortaya konulmasının öncelikle insan kaynakları çalışanları ve yöneticileri olmak üzere tüm alanlardaki çalışanlar, yöneticiler veya çalışan adayları için faydalı olması umut edilmektedir. Ayrıca çalışmanın, insan kaynakları alanındaki araştırmacılar için de yol gösterici olması beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 341
2023 Impact/Etki : 0.022
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)